IMOVINA na teritoriji Republike Srpske, uključujući i neperspektivne vojne lokacije je vlasništvo Srpske i naši predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH u startu treba da odbace svaki pokušaj koji to negira, kaže predsednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić, reagujući na inicijativu poslanika SDA Denisa Zvizdića kojom se zadužuje Savet ministara da napravi zakon kojim se uređuje korišćenje i raspolaganje neperspektivnom vojnom imovinom.

Komentari (4)

Dragan

14.01.2021. 07:41

Srbija placa dugove zaostale iz vremena Jugoslavije a sve kasarne su bile vlasnistvo JNA. Tako da BiH treba da plati Srbiji za koriscenje Kasarna i zemljista koje se Vodi na JNA. Drzava Srbija treba da tuzi POTURICE iz BIH i trazi obestecenje za koriscenje obljekata JNA.

Prellee

14.01.2021. 10:50

Srbi urazumite se, SDA igra ozbiljno i nimalo naivno.Cuvajte se njihove umilne rijeci, BICETE PREVARENI I NAIVNI.Imate posla sa opasnim ljudima, ljudima ne dobrih namjera prema Srpskom narodu.Dobili su drzavu i ponasaju se kao nekad Anto Pavelic i PRIZNATA njegova drzava od Njemacke, sve bi protjerali i pokorili. Srbi da im budu sluge a oni Begovi (gospodari). Nesmijte dozvoliti Srbi da vase razlicito politicko uvjerenje bude propast za Republiku Srpsku.Oni koriste sitne igrace, male izjave, malih ljudi da slome otpor Srpskog naroda, nekih politicara Mektica, Borenovica, strucnjaka Cenic koji ce pomoci njihovom interesu, a kad kola krenu nizbrdo onda ce im SDA i Bakir pokazati pravo lice, kako ih cijene.Izdas jednom, izdsces uvijek.Cuvajte se imovine i te teme, jer ko je vlasnik imovine taj JE GOSPODAR, on se slusa, ostali su SLUGE.

Znalac

14.01.2021. 12:29

Zanimljivo! Ali ovo što neprekidno traže ovi iz FBIHA od Replubike Srpske to bi bilo isto kao kad bi SAD tražile od svojih država da se odreknu prava koja su im zagaranrovana da bi bile deo te savetne države.

milorad

14.01.2021. 13:51

ne zelim da branim Dodika.daleko od toga da on ne pravi greske ali na ovom glasanju se pokazalo da ima istine da SDS i PDP pa sad DNS,kad kaze da su ucenjeni i da rade pod patronatom SDA.Cudi me zasto i njihovi clanovi cute kad i laik vidi da je ovo protiv interesa srpskog naroda.Ja neynam kako ti poslanici smeju i sa kojim obrazom vratiti se u R.Srpsku.