SUĐENJE STANIVUKOVIĆU: Pre nego što je zapalio ženu - od njega se krila u grmlju

Novosti onlajn

19. 01. 2021. u 16:38

ZBOG pretnji optuženog Branislava Stanivukovića da će je zaklati i zapaliti, njegova vanbračna supruga Milica M. (33) noć pre zločina kada ju je živu zapalio, sa prijateljicom se skrivala u grmlju.

СУЂЕЊЕ СТАНИВУКОВИЋУ: Пре него што је запалио жену - од њега се крила у грмљу

Foto: B. S.

- Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti - rekla je u banjalučkom Okružnom sudu Đuja Inđić, svedok tužilaštva prilikom suđenja Stanivukoviću, koji je optužen da je 20. jula prošle godine suprugu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu i od posledica teških opekotina ona je preminula, a sve se desilo pred očima njene maloletne kćerke.

Svedok je navela da su ona i žrtva imale prijateljski odnos i često su se obilazile, a veče pre zločina bila je kod njih na poslužici u Miličinoj kući u Mrčevcima, gđe je on pio alkohol, a svađa između supružnika počela je kada su se vratili kući u Kukulje.

- Branislav je počeo da prebacuje Milici kako će ga ostaviti, jer je morao otići u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici rekavši da će je zaklati, ali ga je sprečila njegova kćerka iz prvog braka - ispričala je ona.

Kako je ispričala, ona je sa Milicom otišla iz kuće te su se sakrile u grmlju dok je Stanivuković pretio da će Milicu zapaliti. Prema njenim rečima, kobnog dana rastale su se oko 5.45 i Milica je nameravala otići u firmu i obavestiti šefa da taj dan ne može biti na poslu jer je preplašena. Istakla je da je Branislav bio bolesno ljubomoran, ali nije verovala da je u stanju da ubije Milicu iako joj je to rekao telefonom.

Zehra Stanivuković, bivša supruga optuženog, prvo je ispričala da on nije bio nasilan prema njoj, a kada je tužilac podsetio da je u istrazi rekla drugačije, rekla je da joj je "možda udario šamar ili dva" i da je "možda bila kriva zbog toga".

Svedok Darko Šljivanac, koji je Stanivukovićev komšija, kazao je da mu nije poznato da je Stanivuković imao nekih psihičkih problema, a kobnog jutra, kako je ispričao, optuženi ga je pozvao i rekao da je zapalio Milicu.

Miloš Vasiljević, takođe njegov komšija, kazao je da su se Milica i Branislav mnogo voleli i da ne može verovati da je on počinio takav zločin, jer ga poznaje kao dobrog čoveka, ali mu je jednom rekao da će zapaliti njenu kuću.

(Nezavisne)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)