RAD I SA DECOM SA POSEBNIM POTREBAMA: Centar za kulturu u Ugljeviku ima puno planova za ovu godinu

V. MITRIĆ

19. 01. 2021. u 20:15

NOVO kulturno leto Centra za kulturu „Filip Višnjić“ iz Ugljevika odvijaće se kroz pozorišnu, galerijsku i izdavačku delatnost, književne večeri i koncerte, koliko epidemiološke okolnosti dozvole.

РАД И СА ДЕЦОМ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: Центар за културу у Угљевику има пуно планова за ову годину

Foto: V. MItrić

Kako najavljuje direktor Predrag Vujević, već u idućem mesecu na programu je ponovo besplatna radionica „Škola glume“.

-U okviru Likovne kolonije, organizovaćemo besplatnu školu slikanja koja je postala tradicija, za decu uzrasta od šest do 15 godina, a ove godine ćemo uključiti i decu sa posebnim potrebama kojima će besplatne časova slikanja držati akademski slikari - rekao je Vujević.

Kao jedan od prioritetnih najavio je rad na razvoju kulturno-istorijskoj turizma, što će ova ustanova da radi uz podršku opštine Ugljevik.

- Ugljevik ima dovoljno kulturno-istorijskih spomenika, to je važnja grana rada, pored ostalog, i zato što u ovoj delatnosti mašina ne može da zameni čoveka -priča Vujević. - Centar za kulturu iz Ugljevika ima potpisan memoradnum o saradnji sa Kulturnim centrom grada Loznice.Naš zajednički cilj je da se istorijskoj ličnosti, najpoznatijem srpskom epskom pesniku do prve polovine devetnaestog veka, Filipu Višnjiću, koji je rodom iz Gornje Trnove kod Ugljevika, da odgovarajuć značaj. Upravo ćemo sa Kulturnim centrom iz Loznicem koja nosi ime Vuka Karadžića, raditi na tom projektu. Istorija je spojila Filipa Višnjića sa Vukom Karadžićem i naše zajedničko delovanje je u tom pravcu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega