CELOM SELU ČARAPE NA DAR: Milica Mika Andrijašević iz Stepena kod Gacka nedavno proslavila 92. rođendan

D. CURAĆ

21. 01. 2021. u 06:08

MILICA Mika Andrijašević iz sela Stepen kod Gacka pre nekoliko dana napunila je 92. godine, a u znak pažnje prema svojim komšijama skoro svim kućama u selu gde živi poklonila je po nekoliko čarapa koje je sama isplela.

ЦЕЛОМ СЕЛУ ЧАРАПЕ НА ДАР: Милица Мика Андријашевић из Степена код Гацка недавно прославила 92. рођендан

Foto D. Curać

Baka Mika Andrijašević sem komšija čarape je poklonila i članovima svoje porodice i to kaže u znak zahvalnosti jer je svi oni paze.

- Svakome ko mi je valjao isplela sam mu čarape. Ne znam koliko sam ih oplela, a ja za jedan dan i noć završim čarapu. Sedim tu, najčešće sa svojim bratićem Draganom, gledam serije i pletem. Ne znam koliko sam ih do sada isplela, ali ima ih i kod moje rodbine u Beogradu i Novom Sadu - rekla je baka Mika.

PORUKA MLADIMA

BAKA Mika imala je i poruku za sve mlade ljude.

- E, Boga mi, trebalo bi da se svi lepo slažu i gledaju. Svi. I sa komšijama i u kući, ma svugde. To bi poručila mladima - rekla je Mika Andrijašević.

Ovu staricu vedrog osmeha život nije mazio. Dobro se seća Drugog svetskog rata, rano je ostala udovica, a i sama je bila teško bolesna pre oko 40 godina kada su je doktori otpisali.

- Imam slabe bubrege i veliki pritisak i to me muči. Dok mi je muž bio živ 34 dana sam ležala u bolnici u Mostaru. Tada su mi rekli da sam gotova, da više ne smem nogom na hladnu zemlju stati i sesti na kamen. Međutim, sve sam to radila jer mi je takav život bio, pogotovo kada smo gradili kuću. Eto, ni doktori nisu uvek u pravu - dodala je Milica.

Baka Mika živi od svog rada i sa 92 godine. Kako ističe, porodica je pomaže, a upravo zbog toga srećna je i kaže da živi lepo. Zimi najviše plete i sprema se za proleće kada slede radovi u domaćinstvu.

- Fino ja "preturam". Baštu sam uvek sadila, isteram sama đubre sa kolicima, iskopam, posadim i imam dovoljno. Tu je moja porodica, tu su i komšije i svi me gledaju kao svoju majku. Tako je od 1956. godine kada sam došla na Stepen i zato sam im svima zahvalna - ističe ova divna starica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)