CIK BIH PONIŠTAVA REZULTATE LOKALNIH IZBORA U SREBRENICI I DOBOJU: Reagovala poslanica SNSD Sanja Vulić

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 01. 2021. u 15:21

TUŽILAŠTVO odlučuje da li ima ili nema elemenata za pokretanje postupka, a ne onaj ko prijavljuje i to bi “advokatica” bez iskustva trebala da zna, izjavila je poslanik SNSD iz Doboja Sanja Vulić.

ЦИК БИХ ПОНИШТАВА РЕЗУЛТАТЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У СРЕБРЕНИЦИ И ДОБОЈУ: Реаговала посланица СНСД Сања Вулић

Foto: SRNA

Njena reakcija je usledila nakon što je Vanja Bjelica Prutina na današnjoj sednici CIK BiH izjavila da je prijava koju je Vulićeva podnela protiv članova CIK neosnovana, te joj zapretila kontreratužbom zbog lažnog prijavljivanja.

– Kakvu to ona poruku šalje? Ako nekoga prijavite za sumnju, da treba onog ko prijavljuje zastrašivati kontraprijavom? Postoje institucije i neka rade svoj posao. Ovo što gospođa radi je uticaj na Tužilaštvo. Ako je nevina što sama sebe ne prijavi i ne dokaže, nego se krije iza kolektivne odgovornosti CIK, saopštila je Vulićeva.

Kaže da sud nije dao blagoslov da se krši Izborni zakon.

– Sud je jasno rekao da čeka okončanje postupka, bez davanja ovlaštenja da postupak traje mimo zakonom predviđenih rokova. Odluka CIK je antisrpska i isključivo politička. Neka svi članovi CIK dođu u Doboj da sa SNSD proslave još jednu pobedu SNSD. A, za Srebrenicu neka je na čast Srbima u CIK, ako su Srbi, zaključuje Vulićeva.

CiK BiH donio je danas odluku da poništi rezultate sa lokalnih izbora održanih 15. novembra, u opštinama Srebrenica i Doboj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)