SRPSKI ODGOVOR U SREBRENICI I DOBOJU: Iz Dodikove stranke najavljuju krivične prijave protiv članova CIK-a! (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 20:40

SNSD je najavio žalbu na odluku Centralne izborne komisije da poništi izbore u Srebrenici i Doboju. Razmišljaju i o krivičnoj prijavi protiv pojedinih članova CIK-a.

СРПСКИ ОДГОВОР У СРЕБРЕНИЦИ И ДОБОЈУ: Из Додикове странке најављују кривичне пријаве против чланова ЦИК-а! (ВИДЕО)

Sa sednice CIK / Foto CIK BiH

Sa stavom SNSD-a, da su srpski kadrovi u CIK-u naneli odgromnu političku i pravnu štetu Srpskoj, saglasni su i u DEMOS-u i Ujedinjenoj Srpskoj.

CIK je stranama u postupku uskratila brojna prava, među kojima nemogućnost da izuzmu veštake koje smatraju pristrasnim i nedostavljanje odluke na adresu, kaže savetnik za pravna pitanja predsednika SNSD-a Marko Šukalo.

Najavljuje da će SNSD u propisanom roku od dva dana podneti žalbu Apelacionom veću Suda BiH, iako nemaju poverenja ni u tu ustanovu.

- CIK nije sproveo ispitni postupak, nisu zvali nijednu stranku da čuju njeno viđenje i dokaze - istakao je Šukalo.

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH, Sanja Vulić iz Doboja, odluku CIK smatra pravno neutemeljenom i, kako kaže, politički i osvetnički motivisanom.

Srpski kadrovi u CIK bliski SDS-u i PDP-u su, smatra, odlukom o Doboju i Srebrenici izdali nacionalni interes i učinili osnovanim sumnje, da su marionete pojedinih zapadnih ambasada.

- Niko me ne može ubediti da ako su potvrđeni izbori samo na 17 mesta sa dominantnim bošnjačkim stanovništvom, a za sva srpska poništeni, da Vanja Prutina Bjelica i Kalaba ne radi protiv srpskih interesa - navela je Vulićeva.

- Učinićemo sve da podnesemo i krivične prijave protiv pojedinih članova CIK-a, pojedinih, svaka čast hrvatskom članu, koji se ogradio od nepravilnosti CIK-a. CIK je cirkus počeo pre izbora, ovo je logičan epilog - smatra Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Da bi sudski epilog, tri dana po prijemu žalbe, trebalo da bude njeno usvajanje, smatra potpredsednik Narodne skupštine, iz Ujedinjene Srpske, advokat Milan Petković.

- Sama odluka CIK-a o poništavnju izbora u Doboju i Srebrenici nema razloga u odlučnim činjenicama i manjkava je. Smatram da je i nezakonita, nakon što sam pročitao i uverio se da nema obrazloženje kakvo ta odluka mora da ima - pojasnio je Petković.

Da je odluka CIK donesena pod političkim pritiskom, smatra i DEMOS.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)