LINTA ODGOVORIO BAKIRU: NJegova izjava je profašistička, to nije ništa novo

Tanjug

24. 01. 2021. u 23:34

PREDSEDNIK Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je danas oštre kritike na račun predsednika Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakira Izetbegovića povodom njegove izjave u kojoj je nagovestio da su Srbi loš narod.

ЛИНТА ОДГОВОРИО БАКИРУ: Његова изјава је профашистичка, то није ништа ново

Foto: Tanjug

Linta u saopštenju ističe ''da profašistika izjava Bakira Izetbegovića nije ništa novo i jedan je od mnogih dokaza ogromne mržnje Stranke demokratske akcije prema srpskom narodu''.

- Treba da se podsetimo, između ostalog, i profašističke izjave Bakira Iztebegovića koju je dao 20. jula prošle godine u Kozarcu kod Prijedora da je genocid nad Bošnjacima počeo u Krajini a kulminirao u Srebrenici i da ima mnogo Srba koji su skloni da hladno ubijaju komšije - kaže Linta.

Izetbegović, kako je naveo, u kontitunitetu širi netrpel?ivost prema Srbima jer odbijaju da prihvate apsurdne laži da su agresori i genocidan narod i jer nikad neće da se odreknu Republike Srpske i prihvate unitarnu Bosnu i Hercegovinu po principu "jedan čovjek, jedan glas".

- Potpuno je jasno da Bakir Izetbegović i bošnjački političari nisu odustali od politike otimanja dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj i ukidanja mehanizma nacionalnog i entitetskog veta u zajedničkim institucijama - kaže Linta.

Linta ističe da je potrebno pokrenuti snažnu diplomatsku, političku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda i povratku na izvorni Dejtonski sporazum.

- Glavni krivac za rat jeste islamistički režim Alije Izetbegovića čiji je temelj bila ''Islamska deklaracija''. Srpskom narodu je nametnut rat nelegalnom secesijom i nigde u BiH Srbi nisu prvi napali Bošnjake. Srbi su odbranili RS i prihvatili Dejtonski sporazum da bi se zaustavio rat i postiglo kompromisno rješenje - naglasio je Linta.

SDA i druge bošnjačke stranke nikada nisu prihvatile dejtonski kompromis, smatra Linta i ističe da je zbog toga kl?učni interes Srbije ''da se zaustavi dal?e razvlašćivanje Republike Srpske i da se započne borba za povratak nadležnosti koje su na nelegalan način prenete na nivo Bosne i Hercegovine''.

Lider SDA Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je u petak, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)