PREKROJENA IZBORNA VOLJA GRAĐANA MODRIČE: Koalicija SNSD – SP i bivši DNS formirali skupštinsku većinu (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

25. 01. 2021. u 19:43

NA novembarskim izborima u Modriči je nakon 16 godina ubedljivo pobedio SDS-ov kandidat za načelnika Jovica Radulović sa 3.300 glasova više od drugoplasiranog.

ПРЕКРОЈЕНА ИЗБОРНА ВОЉА ГРАЂАНА МОДРИЧЕ: Коалиција СНСД – СП и бивши ДНС формирали скупштинску већину (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

SDS je imao i najviše za listu odbornika 3.612 glasova što je 800 glasova više od SNSD. Osam odbornika, nije im bilo dovljano za skupštinsku većinu.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Modriča, koalicija od 6 odbornika SNSD-a, 5 nezavisnih a do juče članova DNS-a, tri iz Socijalističke partije i odbornik SDA, izabrali su za predsednika SO Modriča Nebojšu Kneževića iz grupe nezavisnih odbornika a Slavena Tešanovića iz SP-a za potpredsednika. Predlozi Jovice Radulovića načelnika Modriče za vršioce dužnosti načelnika četiri odeljenja nisu prihvaćeni od koaliciji SNSD , SP i nezavisnih odbornika.

Jovica Radulović izrazio je žaljenje što nova skupštinska većina nije podržala njegove predloge za vršioce dužnosti opštinskih odeljenja, čime je kako je rekao izabrala politički rat. Načelnik Radulović najavio je brzu promenu skupštinske većine.

- Imamo ovakve situacije i u drugim lokalnim zajednicama i gradovima u Republici Srpskoj. Ovo ništa nije neuobičajeno. Ja ću se ponašati u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi. Moji prioriteti su reforma opštinske uprave, donošenje novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta i reforma javnih preduzeća i ustanova - konstatovao je Radulović.

U SDS-u kažu da nije dobro počelo i to nije u interesu građana i u skladu sa njihovom izbornom voljom.

- U ovoj priči neko želi da bude bitan, a mi samo gubimo vreme za rad. Načelnik ima autoritet i mandat koji je dobio od velike većine građana, a nismo čuli niti jedan valjan argument zašto se odbacuju njegovi predlozi koji su dobri i u interesu građana Modriče.- rekao je Damir Stojanović iz SDS-a.

Jovan Mišić šef trenutno vladajuće koalicije u SO Modriča rekao je da je cilj skupštinske većine da se realizuju projekti koji zavise od podrške institucija Republike Srpske.

Ispred Kluba nezavisnih odbornika, do juče predsednik DNS Siniša Nikić moralisao je o radu i pokušao „držati predavanja“ ostalim odbornicima.

- Načelnik Radulović mora da uvažava Skupštinu opštine. Verovatno načelnik želi da radi samoinicijativno. Protiv sam samovolje pojedinaca - rekao je Siniša Nikić.

Inače Nikić je za 12 godina političkog rada promenio četiri partije i od diplome elektrotehničara, koju je imao na izborima 2008. godine kao kandidat Socijalističke partije, stigao je da za osam godina na izborima 2016. godine kao kadar DNS-a ima čak dve fakultetske diplome, pravnika i ekonomiste.

Modrički parlament broji 27 odbornika. Načelnik Radulović trenutno ima podršku 8 odbornika SDS-a, dva PDP, te dva SPS-a i očekuje da će će se veoma brzo ispoštovati volja građana i da će skupštinsku većinu formirati SDS koji je dobio najveću podršku na proteklim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)