ZASTRAŠUJUĆE BROJKE: Kroz Srpsku za godinu dana prošlo 17.000 migranata, jedan podatak posebno čudi

Tanjug

25. 01. 2021. u 20:56

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su policijski službenici tokom prošle godine na teritoriji RS pronašli i stavili pod kontrolu više od 17.000 migranata.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ БРОЈКЕ: Кроз Српску за годину дана прошло 17.000 миграната, један податак посебно чуди

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

U istom periodu, tvrdi Lukač, migranti su u RS počinili samo 12 krivičnih dela, što govori o tome da je Policija RS po ovom pitanju svoj posao radila veoma dobro, dok je, kako dodaje, taj broj krivičnih dela u Federaciji BiH desi u toku jedne sedmice.

Lukač je podsetio da je u 2019. godini policija na teritoriji Srpske pronašla oko 5.000 migranata, što znači da je broj migranata u prošloj godini statistički gledano za 250 odsto veći.

- Samim tim, vidljivo je da je Policija Republike Srpske predanim radom na terenu uspela da sačuva bezbednost u Republici Srpskoj - istakao je Lukač.

On je naglasio da migranti i dalje dolaze u RS.

- Svakako da se odluka Vlade da nema kampova i prihvatnih centara na teritoriji Srpske pokazala dobrom, jer mi nemamo ni mogućnost ni resurse da pravimo kampove, da brinemo o migrantima i da u takvim okolnostima garantujemo bezbjednost našim građanima - rekao je.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je dodao da nijedna lokalna zajednica ne želi u svojoj blizini takve kampove.

- S druge strane, moramo biti otvoreni i reći da ovi migranti ne dolaze na teritoriju Srpske da bi ostali u Srpskoj ili u BiH, već žele da idu u Evropu. Zbog toga nije pošteno da se zatvore granice Evrope i da se kaže da migranti treba ovde da ostanu - zaključio je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)