SVETI SAVA U SRCU: Mali Aleksandar junak savindana u Bijeljini

V.M.

27. 01. 2021. u 16:28

ALEKSANDAR Mirković, učenik trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bijeljini, je neka vrsta junaka ovogodišnjeg svetkovanja Savindana u „glavnom gradu“ Semberije i Majevice.

СВЕТИ САВА У СРЦУ: Мали Александар јунак савиндана у Бијељини

Foto: V.Mitrić

Mirković je oduševio i vernike i vršnjake zanimljivim pričama o životu Svetoga Save, recitacijom pesama,a predstavio je i pesmice, koje je, i sam, ispisao u čast velikog srpskog učitelja, prosvetitelja i arhiepiskopa.

Još kao petogodišnjak znao je svoju lozu unazad 12 kolena, Mirkoviće iz Banjana u Hercegoninu, koje je uzučio uz dedu Dragu, ali i ponosan na poreklo svoje bake Rose iz Rađevine i majke Jovane, Begrađanke.

-Sveti Sava je, ne samo neko koga slavimo, već ga stalno u srcima nosima, srećni što smo njegova čeda -kazao je, pored ostalog, mlađani Mirković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove