TOKOM JANUARA 112 POROĐAJA: U dobojskoj bolnici na svet dnevno dolazi pet beba

V.N.

03. 02. 2021. u 06:08

U BOLNICI "Sveti apostol Luka" u Doboju tokom januara obavljeno je 112 porođaja, rekla je načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo Gordana Sredanović.

ТОКОМ ЈАНУАРА 112 ПОРОЂАЈА: У добојској болници на свет дневно долази пет беба

Foto D. Milovanović

U toj zdravstvenoj ustanovi se, u proseku, dnevno obavi pet porođaja.

- Sve veći broj je višerotki koje rađaju treće i četvrto dete, kao i onih koje rađaju šesto i sedmo - istakla je načelnica.

Ona je rekla da su u dobojskoj bolnici prošle godine obavljena 1.242 porođaja u kojima je rođena 1.261 beba, dok je u 2019. godini bilo 1.239 poroda, a rođeno 1.247 beba.

Prema njenim rečima, poštuju se epidemiološke mere protiv korone.

- Nijedna porodilja nije ušla u prostorije, a da nije testirana. To su brzi testovi. Ako je pozitivna smešta se u posebnu prostoriju, takozvani apartman - rekla je Sredanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)