ULAGANJE U BUDUĆNOST: Vlada Srbije pomogla izgradnju fiskulturne sale u Bijeljini

B. MILOŠEVIĆ

11. 02. 2021. u 07:13

OSNOVNA škola "Jovan Dučić" iz Bijeljine, koju trenutno pohađa 1.059 učenika, jedna je od retkih škola u Republici Srpskoj, u čije renoviranje i izgradnju je, u poslednjih nekoliko godina, uloženo oko dva miliona maraka.

УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ: Влада Србије помогла изградњу фискултурне сале у Бијељини

Foto B. Milošević

- Nova fiskulturna sala u područnoj školi u Patkovači koštala je više od milion maraka, a sredstva su obezbedili Vlada RS, lokalna zajednica, dok je Vlada Srbije pomogla sa 500.000 maraka - kaže Dejan Vuković, direktor škole.

Dejan Vuković, Foto B. Milošević

Delegacija EU u BiH, u okviru obnove i opremanja školskih fiskulturnih sala, odobrila je i renoviranje fiskulturne sale u centralnoj školi. Rekonstrukcija će obuhvatiti zamenu krovne konstrukcije, rasvete, parketa, uređenje svlačionica i toaleta, što će koštati oko 200.000 KM.

Zahvaljujući donatorskim sredstvima UNDP za obnovu objekata nakon katastrofalne poplave 2014. godine, u centralnoj školi je zamenjena kompletna stolarija i obnovljeni zidovi učionica. Ostaje nam problem sa dotrajalom krovnom konstrukcijom na centralnoj, i područnom školom u Pučilama, a uzdamo se u pomoć resornog ministarstva i kabinet predsednice Željke Cvijanović, kaže Vuković.

SVE VIŠE ĐAKA

DIREKTOR Dejan Vuković napominje, da Osnovna škola "Jovan Dučić" posebno područno odeljenje u Patkovači, svake školske godine ima sve više đaka, što samo može radovati, s obzirom na to da se mnoge škole zatvaraju zbog nedostatka učenika.

Nastava koja je organizovana u uslovima pandemije virusa korona, u značajnoj meri izlaže virusu sve prosvetare koji svakodnevno rade u gotovo vanrednim okolnostima.

- Deca, pogotovo nižeg uzrasta, još uvek su nedovoljno informatički pismena za praćenje onlajn nastave. Učenici su navikli da prate predavanje u učionici, i da usvajaju znanje na časovima, koji sada traju po 20 minuta, ali se nadamo skorijoj normalizaciji i redovnoj nastavi - dodaje Vuković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)