DRINA SADA STAGNIRA: Raste nivo Save kod Bijeljine

V.Mitrić

11. 02. 2021. u 11:09

VODOSTAJ Drine jutros u šest časova na vodomernoj stanici Radalj iznosio je + 369 centimetara, i praktično je u stagnaciji, s obzirom na to da u protekla dva dana nema znatnije promene vodostaja.

ДРИНА САДА СТАГНИРА: Расте ниво Саве код Бијељине

Foto: V. M.

Redovna odbrana od poplava reke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomernoj stanici Radalj dostigne +450 centimerara. Protok Drine jutros u 6 časova na HE Zvornik iznosio je 1534 kubnih metara u sekundi, saopšteno je „Novostima“ iz Gradske uprave u Bijeljini.

Vodostaj reke Save jutros u 6 časova  na vodomernoj stanici Jamena iznosio je +898 centiemtara, odnosno u protekla 24 časa porastao je za 39 centimetra. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj reke Save na vodomernoj stanici Jamena dostigne kotu +970 centimetara. Vodostaj reke Save je i dalje u porastu.

 - S obzirom na veoma visok vodostaj reka Save i Drine na području Semberije, nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava - kažu u GU u Bijeljini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)