VLADA RS PRIHVATILA PROJEKAT: Izgradnja i opremanje novog objekta Onkologije

R.S.

11. 02. 2021. u 15:27

VLADA Republike Srpske usvojila je na dašanjoj sednici informaciju o idejnom projektu za izgradnju i opremanje namenskog objekta za pružanje zdravstvene zaštite obolelim od malignih bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS.

ВЛАДА РС ПРИХВАТИЛА ПРОЈЕКАТ: Изградња и опремање новог објекта Онкологије

Foto: Vlada Republike Srpske

- Izgradnjom novog objekta, kao posebne organizacione jedinice,  stvorili bi se uslovi za proširivanje usluga koje bi mogli pružati pacijentima. Svi pacijenti bi bili smešteni u istom objektu, olakšala bi se dežurstva osoblja, a dobila bi se i mogućnost da se vodi veći broj međunarodnih kliničkih istraživanja - istaknuto je danas nakon  sednice Vlade RS.

Poručeno je da bi se realizacijom ovog projekta, jačali multidisciplinarni timovi u onkologiji, razvijali eksperti UKCRS sa pravima i odgovornostima za pojedine tumorske lokalizacije, formirali i jačali centri u lečenju pojedinih tumorskih lokalizacija za nivoe cele Republike Srpske, uvodili novi terapijski protokoli kroz obezbeđivanje novih kvalitetnih lekova u onkologiji, ali i brojne druge stvari.

- Obezbedilo bi se centralno rastvaranje citostatika, nabavile mobilne pumpe za aplikaciju terapije, portovi za aplikaciju HT protokola centralnim venskim putem i osavremenio način aplikacije terapije - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Idejnim projektom je planirano da se u objektu smeste Klinika za hematologiju, Klinika za onkologiju i Klinika za palijativnu negu UKC RS, sa azotnim tankovima za privremeno čuvanje matičnih ćelija tokom lečenja pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)