“BIĆEŠ UBIJEN, ALAHOM TI SE KUNEM”: Uhapšen muškarac osumnjičen da je pretio Miloradu Kojiću

S. M.

11. 02. 2021. u 18:39

SAMIR G. (45) iz Hadžića uhapšen je juče zbog ugrožavanja bezbednosti, odnosno pretnji direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću.

“БИЋЕШ УБИЈЕН, АЛАХОМ ТИ СЕ КУНЕМ”: Ухапшен мушкарац осумњичен да је претио Милораду Којићу

Foto: D. Pozderović

Pretnja Kojiću upućena je putem društvene mreže Fejsbuk, a u njoj se navodi - "Džukelo četnička, bićeš ubijen, Alahom ti se kunem!". Pretnju je policiji prijavio 28. januara.

Centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica je tada saopštio da ovo nije prva takva pretnja Kojiću, te da su iste praćene neprimerenim kvalifikacijama u kontekstu posla kojim se bavi.

Policija RS je saopštila, navdodeći incijale osumnjičenog, da je on uhapšen zbog sumnje da je pretio putem "Fejsbuka".

- Oštećeni je Policijskoj upravi Banjaluka 28. januara prijavio da je putem društvene mreže "Fejsbuk" od strane nepoznatog lica, dobio poruke sa pretnjama po život i telo, što je kod njega izazvalo osećaj ugoženosti. Od lica S.G. oduzet je mobilni telefon, za koji postoje osnovi sumnje da je korišten prilikom izvršenja ovog krivičnog dela - saopšteno je iz Policije.

Dodaju da uhapšenog sumnjiče za krivično delo ugrožavanje bezbednosti. O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da protiv Gadže bude dostavljen izveštaj u redovnoj proceduri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)