BEŽALI, PA TUKLI POLICAJCA! Podignuta optužnica zbog krijumčarenja robe i napada na ovlašćeno lice u Bijeljini

V.Mitrić

12. 02. 2021. u 14:47

TUŽILAC Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Gorana T. (56) i Miloša P. (26), rođenih u Požarevcu, a državljana BiH, nastanjenih u Bijeljini.

БЕЖАЛИ, ПА ТУКЛИ ПОЛИЦАЈЦА! Подигнута оптужница због кријумчарења робе и напада на овлашћено лице у Бијељини

Foto: B. S.

Optuženi se terete da su 17. oktobra 2018. godine, u mestu Međaši u opštini Bijeljina, iz Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine prokrijumčarili tekstilnu robu veće vrednosti, odevne predmete raznih svetskih poznatih brendova, deklarisane oznakom proizvođača iz nekoliko zemalja.

Prema navodima optužnice, optuženi su  krijumčarili robu, tako što su  je dovezli čamcem preko reke Drine sa područja Srbije, gde su je pretovarili u vozilo sa priključnim vozilom, nakon čega su krenuli dalje prema porodičnoj kući. Optuženi su potom u neposrednoj bizini porodične kuće pokušali da sakriju robu, u čemu su otkriveni od policijskih službenika Granične policije JGP Bijeljina.

U nameri da izbegnu policijsku potru, optuženi su se dali u beg zajedno sa krijumčarenom robom i uprkos izdatoj naredbi da stanu, više puta pokušavali da spreče policajva, koji ih je nastojao da zaustavi, pa mu naneli fizičke povrede, nakon čega su se udaljili sa mesta događaja.

Naknadnom procenom koju je utvrdila Uprava za indirektno oporezivanje BiH utvrđeno je da se radi o robi vrednosti 29.286,31 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije