PROSLAVLJENA KRSNA SLAVA: Boračka organizacija Bijeljina obeležila Sveta tri jerarha

B.MILOŠEVIĆ

12. 02. 2021. u 17:00

ZA razliku od prethodnih 28 godina, obeležavanje krsne slave Boračke organizacije - Sveta tri jerarha, zbog virusa korona, proteklo je u manjem krugu boraca i zvanica.

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА: Борачка организација Бијељина обележила Света три јерарха

Foto: B. Milošević

 - Na stranu pandemiju i virus koji nikoga ne štedi, ipak ne treba dozvoliti da prođe 25 godina od rata a da borac prve kategorije još uvek nema struju i vodu, naglasio je Miodrag Stevanović, predsednik Boračke organizacije Bijeljina. Očekujemo od nadležnih institucija da pomognu, da bar egzinstencijalna prava ne budu ugrožena stvaraocima Republike Srpske.

Kum slave, gradonačelnik Ljubiša Petrović, čestitao je svim borcima slavu i istakao da je obaveza gradske uprave da nastavi saradnju sa Boračkom organizacijom u cilju rešavanja njihovih problema.

- I u narednom periodu radićemo zajedno na poboljšanju položaja demobilisanih boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, kako kroz veća izdvajanja iz budžeta,tako i kroz sistemski pristup na unapređenju položaja svih društveno osetljivih kategorija stanovništva - istakao je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)