NOVA PRIZNANJA BIJELJINCIMA: Najbolja praksa uključivanja građana u donošenje odluka

V. M.

14. 02. 2021. u 00:26

NA 70. sednici Predsedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske, u Banjaluci, dodeljena su priznanja povodom izbora najboljih praksi jedinica lokalne samouprave u okviru projekta „Program lokalne demokratije na zapadnom balkanu u BiH (ReLOaD)“.

НОВА ПРИЗНАЊА БИЈЕЉИНЦИМА: Најбоља пракса укључивања грађана у доношење одлука

Foto: V. Mitrić

Za oblast „Uključivanje građana i organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka na lokalnom nivou“, priznanja su dobili Bijeljina, Banja Luka, Trebinje, Tešanj i Centar Sarajevo, a u kategoriji „Transparentnost finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave“, Banja Luka, Rudo, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo i Vogošća.

Primeri dobre prakse zabeleženi su tokom dva ciklusa ocenjivanja partnerskih jedinica lokalne samouprave, koje su sproveli Savez opština i gradova Republike Srpske  i Savez opština i gradova FBiH u saradnji sa timom ReLOaD. Vrednovanje je učinjeno  na osnovu unaprijed utvrđenih kriterijuma dostavljenih partnerskim jedinicama lokalne samouprave u obliku upitnika i dokumentacije koju su  lokalne samouprave uredno dostavile.

Cilj projekta je sumiranje i predstavljanje postignutih rezultata partnerskih jedinica lokalne samouprave, ali i podsticanje razmjene iskustava i unapređenja u onim jedinicama lokalne samouprave gde za to postoji potreba.

Projekat „Regionalni program za lokalnu demokratiju na zapadnom Balkanu“ finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest