U MODRIČI OBELEŽEN DAN BORAČKE ORGANIZACIJE: Država da se adekvatno oduži borcima za slobodu i očuvanje RS (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

14. 02. 2021. u 18:33

POVODOM dana Boračke organizacija RS i Dana prvog srpskog ustanka u Modriči služen pomen za 762 poginula borca u proteklom odbrambeno - otadžbinskom ratu.

У МОДРИЧИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Држава да се адекватно одужи борцима за слободу и очување РС (ФОТО)

Foto; V. Blagojević

Prestavnici Boračke organizacije i lokalne zajednice položili su cveće u spomen sobi i na centralni spomeniku palim Borcima za Republiku Srpsku.

- Boračka organizacija ima mnogo razloga za ponos. Uspeli smo da sačuvamo narod, teritoriju i stvorimo RS. Zato je dan Boračke organizacije svetinja, sa koje treba stalno slati poruke mira, tolerancije ali i o večnosti i neuništivosti Republike Srpske - poručeno je danas iz Modriče.

- Ta poruka je obaveza svih nas, ali nažalost u ime Boračke organizacije mogu reći da naš status nije zadovoljavajući. Koliko god se institucije trudile da nešto učine na tom planu borci su nezadovoljni. Moramo još jače i energičnije tražiti da se država adekvatno oduži onima koji su stvorili Republiku Srpsku- rekao je Željko Terzić, predsednik opštinske Boračke organizacije u Modriči.

U proteklom ratu poginulo je 255 boraca rođenih u Modriči i još 507 boraca iz drugih opština čije porodice i potomci žive u Modriči. Mnogi od njih su proterani sa svojih ognjišta a Modriča ih je primila kao svoje najrođenije. U Modriči danas živi 573 ratna vojna invalida od prve do desete kategorije.

- Modriča je dala nemerljiv doprinos u broju žrtava u proteklom odbrambenom ratu. Iza poginulih ostale su njihove porodice prema kojima smo dužni odnositi se sa posebnom pažnjom. U skromnom ambijentu zbog pandemije obeležavamo ovaj dan i sećamo se svih onih koji su dali živote za večnu Srpsku. Dužni smo da vodimo računa o porodacama poginulih i o ratnim vojnim invalidima.- naglasio je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili