BATINALI, A NISU KRIVI: Protesti u Bileći zbog odluke Osnovnog suda u Trebinju

Dubravko Curić

15. 02. 2021. u 07:39

PORODICA Milošević i veliki broj građana Bileće okupili su se na mirnim protestima u gradskom parku u tom gradu kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da pusti na slobodu Marka Zvijera, jednog od osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode i telesne povrede.

БАТИНАЛИ, А НИСУ КРИВИ: Протести у Билећи због одлуке Основног суда у Требињу

Foto Privatna arhiva

Marko Zvijer i drugi osumnjičeni Željko Vujović, koji je u bekstvu, sumnjiče se da su 5. februara pritivpravno lišili slobode Dušana Miloševića, odvezli ga u gepeku automobila i pretukli.

Prema rečima Dejana Miloševića, Dušanovog brata, njegova porodica od pravosudnih institucija traži samo da rade svoj posao. Sreća je, ističe Dejan, što su se sada okupili na protestima, a ne na poslednjem ispraćaju njegovog brata.

- Moj brat je i dalje u modricama, otocima i preplašen, dok izgrednici slave po gradu. To je jasan slučaj, postoje snimci kako tuku mog brata, a postoje i svedoci - tvrdi Dejan Milošević.

OGORČENI Građani traže da sud radi svoj posao kako treba, Foto D. Curać

Građani Bileće, koji su se i pored hladnoće okupili u gradskom parku u velikom broju, kažu da su razočarani u rad sudstva i tužilaštva. Miloševići ističu da za razliku od policije koja je odradila sve korektno, pravosudne institucije potpuno podbacile.

- U rad sudstva sumnjamo od početka, a od juče imamo informacije i da je tužilaštvo zakazalo - istakao je Milentije Milošević, rođak Dušana Miloševića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći