I BANJALUKA ODALA POČAST PANONSKOM MORNARU: Više stotina Banjalučana upalilo sveće za Balaševića (FOTO/VIDEO)

O.M.

21. 02. 2021. u 21:41

VIŠE stotina Banjalučana okupila se na platou oko Hrama Hrista Spasitelja kako bi odali počast preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

И БАЊАЛУКА ОДАЛА ПОЧАСТ ПАНОНСКОМ МОРНАРУ: Више стотина Бањалучана упалило свеће за Балашевића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: O.M.

Mnogi građani zapalili su sveće i doneli ruže, dok će na zgradi Banskog dvora biti realizovana projekcija posvećena Balaševiću. U pozadini se čuju najveći Balaševićevi hitovi.

Foto: O.M.

Banjaluka i slavni kantautor nisu bili u dobrim odnosima i Balašević od rata nije održao nijedan koncert u gradu na Vrbasu.

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je, nakon Balaševićeve smrti, na društvenim mrežama napisao:

- Javnosti nije poznato da smo 2017. godine uspostavili kontakt sa Balaševićem. Da se prevaziđu "ružne riječi", pre svega zbog svevremene Balaševićeve muzike. Prepiska je bila uspešna i krenuli smo u razgovor o mogućem gostovanju u Banjaluci. Ali...

U intervjuu iz 2018. Balašević je otkrio kako je došlo do "nesporazuma" između njega i Banjaluke. Tada je pojasnio da je sve počelo od njegovog direktnog uključenja u program jedne banjalučke radio stanice na početku rata u BiH.

- Onda sam se uključio u program, kada je krenuo taj rat i kad nismo znali šta će ružno ispasti i voditelj mi je kazao: Kad ćemo se opet videti u Banjaluci? Ja sam rekao: Kada se opet skupe svi koji su bili na poslednjem koncertu. Onda mi je on postavio trik pitanje: Misliš na ove što su pobegli iz Banjaluke? Svakako se ne može izvući iz te zamke, rekao sam: Mislim na sve koji su bili na poslednjem koncertu, a on je rekao: Dobro, onda ne moraš ni dolaziti.

Foto: O.M.

- Tu je počeo taj neki nesporazum koji se nažalost nastavio. To nije nesporazum mene i Banjaluke, nego mene i ljudi koji se nekad oglašavaju u ime Banjaluke. Koncerti u Sarajevu su bili organizovani za decu koja su izgubili nogu od mina. Oni imaju dodatni problem da rastu i proteza koju nose se menja kao broj obuće i to je jedan problem koji smo hteli malo da ublažimo. Hteli smo to rasporediti na tri dela. Meni je javljeno iz Kinderdorfa da donacija nije prihvaćena u srpskom delu. To nema više veze sa mnom i Banjalukom i tako je počelo to negativno, koje ja nikada nisam forsirao. Ubeđen sam da sada kada bih otišao u Banjaluku da bi bio super koncert...

Foto: O.M.

- Žao što je tako daleko otišlo, Banjaluka je meni vrlo drag grad, podseća me na Novi Sad, ravna je u odnosu na druge gradove u BiH pa me geografski podseća s tim širokim ulicama, drvećem, zelenilom da sam je stavio u svoj roman - rekao je u jednom intervjuu za Đorđe Balašević.

Balašević je preminuo 19. februara. Sahranjen je danas u užem krugu porodice, a u Novom Sadu 21. februar proglašen je Danom žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!