NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KORONE: Dom zdravlja Lopare postavio dezinfekcioni tunel

V.Mitrić

25. 02. 2021. u 11:56

DOM zdravlja Lopare postavio je danas u funkciju Dezinfekcioni tunel koji je donacija Crvenog krsta Republike Srpske.

НАСТАВЉА СЕ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Дом здравља Лопаре поставио дезинфекциони тунел

Foto: V. Mitrić

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da će Dezinfekcioni tunel mnogo značiti ovoj zdravstvenoj ustanovi jer će se na brži način pacijenti dezinfikovati prilikom ulaska.

Nešković je istakao da je epidemiološka situacija stabilna na području opštine Lopare te da ima sedam pacijenata pozitivnih na virus korona, a da je njih 14 pod epidemiološkim nadzorom.

- Nastavljamo borbu sa virusom korona, dve grupe naših zdravstvenih radnikaje vakcinisano u bolnici Loznica a već sledeće sedmice dobićemo aparat za brzo testiranje antigena na virus korona koji prethodi vakcinaciji građana - rekao je Nešković novinarima.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Dragan Đokić rekao je da je uz tunel donirano i 100 litara dezinfekcionog sredstva.

- Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koju sprovodimo na teritoriji naše opštine - rekao je Đokić i zahvalio na donaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)