TEGELTIJA NOVI DODIKOV SAVETNIK: Predsedavajući Predsedništva BiH - Verujem da je naprasno i iz spekulativnih razloga izbačen iz VSTS

R.S.

26. 02. 2021. u 16:18

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je danas da će Milan Tegeltija, bivši predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS), biti njegov savetnik za pravo.

ТЕГЕЛТИЈА НОВИ ДОДИКОВ САВЕТНИК: Председавајући Председништва БиХ - Верујем да је напрасно и из спекулативних разлога избачен из ВСТС

Foto: Arhiva "Novosti"

Kazao je da je rešenje o imenovanju Tegeltije na tu poziciju, potpisano sinoć.

- Mislim da je to čovek koji ima znanja i verujem da je naprasno i iz spekulativnih razloga izbačen iz VSTS-a. Kao savetnik člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, imaće priliku da makar informativno uključi i mene i obaveštava o situaciji u pravosuđu u BiH - rekao je Dodik.

On je naveo da je VSTSV ostao bez pozicije za Srbe, da je uspostavljena „nakaradna postavka", te da je sinoć čuo u Sarajevu da će se udariti i na glavnog tužioca BiH i „dovesti Bošnjaka".

- Čuo sam da će onog Branka Perića koji je oslobodio Osmana Mehmedagića Osmicu, sada nagraditi da bude predsednik Suda BiH - rekao je Dodik,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)