BRISANJE BEZ OSNOVA: Policija pročešljala zvornički katastar

V.Mitrić

01. 03. 2021. u 09:40

POLICAJCI Policijske uprave Zvornik, podneli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv sugrađanina B.S. iz Zvornika, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

БРИСАЊЕ БЕЗ ОСНОВА: Полиција прочешљала зворнички катастар

Foto: D. Pozderović

 B.S. je  osumnjičen, kako kaže Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, da je u svojstvu rukovodioca područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, u toku  septembra 2019. godine, prilikom donošenja rešenja RUGIPP-a i  njegovog  sprovođenja  kroz zvaničnu evidenciju - katastar nepokretnosti, suprotno Zakonu o premeru i katastru Republike Srpske, u listu nepokretnosti na imovini jednog preduzeća iz Zvornika brisao sve upise tereta i ograničenja, a u V listu propustilo da upiše zabelešku da pomenuto rešenje, na osnovu kojeg je učinjeno brisanje, nije pravosnažno. 

Tako   je omogućeno preduzeću da na osnovu takvog lista nepokretnosti, bez upisanih tereta i zabeleški, kod notara zaključi veći broj ugovora o prodaji stanova ljudima koji su potom podneli zahteve nadležnom registru nepokretnosti da se uknjiže kao vlasnici kupljenih nekretnina, čime je oštećeno preduzeće iz Zvornika koje je imalo upisanu zabelešku izvršenja na nekretninama prvog preduzeća, radi naplate duga u ukupnom iznosu od oko 109.500 KM, koja je na ovaj način brisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili