CVIJANOVIĆ POVODOM 8. MARTA: Žene u Srpskoj velika snaga i potencijal za razvoj u svim sferama

S.M.

07. 03. 2021. u 13:19

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki svim ženama povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena ukazala je na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, te jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti.

ЦВИЈАНОВИЋ ПОВОДОМ 8. МАРТА: Жене у Српској велика снага и потенцијал за развој у свим сферама

Foto: Kabinet predsednika RS

- Povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena upućujem vam najsrdačnije čestitke, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspeha. Svaki dan, a posebno na ovaj međunarodni praznik, važno je ukazati na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti, s ciljem izgradnje boljeg i humanijeg društva, društva jednakosti i jednakih prava za sve" navela je Cvijanovićeva u čestitki.


Ona je dodala da žene u Republici Srpskoj, kao stub porodice, društva, institucija, predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama, obavljaju brojne odgovorne profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama, pokrenuti su mnogi pozitivni procesi.


Koristim priliku da izrazim zahvalnost i odam priznanje svim našim hrabrim ženama koje u borbi protiv pandemije virusa korona nose dvostruki teret i odgovornost. S jedne strane obavljaju poslove u dodatno otežanim uslovima i pod zdravstvenim rizikom, a s druge, nose brojne obaveze na očuvanju porodice i brige o domaćinstvu, istakla je Cvijanovićeva.


Prema njenim rečima, kao istinskim promoterima ukupnih društvenih i porodičnih vrednosti, trajni zadatak institucija i društva u celini ostaje unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja žena, njihovo osnaživanje, bolja zastupljenost i vidljivost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima