POKAZIVANJE SREDNJEG PRSTA KAO KULTURNI GEST: Francuska predstavnica La Zara usijala društvene mreže zbog javne nepristojnosti

SREDNjI prst koji je francuska predstavnica La Zara (pseudonim od njenog pravog imena Fatima Zahra Hafdi) pokazala na "Evrosongu", u trenutku kada je saznala da joj je publika dodelila samo 50 poena, obišao je svet. Društvene mreže su se usijale, a pevačica je morala dodatno da pojašnjava ovaj deplasirani postupak.

ПОКАЗИВАЊЕ СРЕДЊЕГ ПРСТА КАО КУЛТУРНИ ГЕСТ: Француска представница Ла Зара усијала друштвене мреже због јавне непристојности

Foto: Printskrin

- To uopšte nije negativan gest, naprotiv, radi se samo o izražavanju razočaranja, na način koji mi to koristimo između prijatelja – poručila je umetnica iz kanadskog Kvebeka.

Ona je naglasila da ima "dvostruku kulturu" i da može da razume da je s ove strane Atlantika to shvaćeno kao nešto uvredljivo, ali da to u gestualnom žargonu njenog okruženja ne predstavlja ništa ružno.

- Taj gest u njenom kulturološkom kontekstu znači da nešto nije važno – pokušala je da je odbrani i šefica francuske delegacije Aleksandra Red Amijel, koja je istovremeno poručila da napadi na La Zaru i "pogrešne interpretacije" treba odmah da prestanu, dodavši da je imala izuzetan nastup na sceni.

La Zara je završila na 16. mestu, iako je u prognozama pred takmičenje zauzimala visoko 3. mesto.

Zamera joj se i da je program prilikom dodeljivanja bodova napustila pre kraja, ali je pevačica iz Montreala odgovorila da je morala da ode u toalet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave