DOK NE PADNE MRAK: Šta se sve tokom dana dešava na Exitu? (FOTO)

S. BAJIĆ

08. 07. 2023. u 23:40

DOK čekaju treće veče Exit-a, posetioci Petrovaradinske tvrđave i Novog Sada imaju prilike da uživaju kako u obilascima grada, i njihovih zamenitosti, tako i na samoj tvrđavi.

ДОК НЕ ПАДНЕ МРАК: Шта се све током дана дешава на Exitu? (ФОТО)

Foto: S. Bajić

Uz provod i đuskanje pred binama, posetioci festivala imali su na raspolaganju raznorazne igre i zanimacije, a pažnju je privlačila disciplina “kontra slagalice” kako su je popularno nazvali, s obzirom na to da je cilj izvući što više drvenih “ciglica” iz skladno naslagane gomile.

Na Egzitu je večeras Dušan Kovačević, osnivač festivala, uz Vojina Đorđevića, vlasnika kompanije koja sponzoriše smotru muzičara na Petrovaradinu, proglasio di džej Kojusa za dobitnika novo uspostavljene nagrade “Beyond the universe”.

Kada je reč o “fud lendu”, jednoj od omiljenih oaza na Egzit, festivalu, gde je smešteno dvadesetak štandova sa raznoraznim špecijama i mezetlucima, najveća gužva počinje po ponoći, kada posetioci prave predah i uzimaju novu energiju za ples do jutra.

Cene su paprene, s obzirom na to da kineski specijaliteti, porcija sečuan ljute piletine, piletine s kikirikijem, sa nudlama, šampinjonima... košta 840 dinara, dok je vegeterijano, 690 dinara. Parče pice je 400 dinara, koliko i sendviči i palačinke, a pomfri je 390 dinara.

Čizburger košta 1.050 dinara a burger sa slaninom, 1.100 dinara, dok je pohovani luk 500, vege burger 950 a pomfri 450 dinara. Pileća krilca i špagete bolonjeze koštaju 875 dinara porcija a sa karijem je 845. dinara. Kesica kokica košta 300 dinara.

Cena konzerve piva je, 499 dinara.

Foto: S. Bajić

Izgubljeno - nađeno

Veoma posećen punkt na Egzitu je i “izgubljeno- nađeno” , gde je samo za uvodne dve noći festivala bilo više od stotinu prijava.

- Najčešće se gube novčanici, telefoni, ključevi i lična dokumenta- kažu Isidora i Katarina, studentkinje volonterke koje vode brigu o izgubljenim stvarima.- Nalazači bez pogovora dolaze i donose stvari, popune formular u kom navedu gde su pronašli i odlaze zadovoljni, jer su učinili dobro delo. Za one koji od nas dobiju stvar koju su izgubili, nema veće sreće. Zanimljivo je da je jedan nalazač doneo novčanik sa dokumentima i novcem stranog državljanina, a da ga nije ni otvorio, što je ogledalo većine poštenih nalazača- kažu Isidora i Katarina.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!