PLES OD SUMRAKA DO SVITANJA: Poslednje veče Exit-a posetioci proveli u iščekivanju najavljene spektakularne jutarnje završnice (FOTO/VIDEO)

S. BAJIĆ

09. 07. 2023. u 23:28

ZAVRŠNO, nedeljno veče ovogodišnjeg, 23. Egzita, za koji Dušan Kovačević, osnivač festival,a kaže da je jedno od najjačih programskih izdanja u istoriji muzičke smotre na Petrovaradinskoj tvrđavi, startovalo je u smiraj dana svom žestinom.

ПЛЕС ОД СУМРАКА ДО СВИТАЊА: Последње вече Exit-a посетиоци провели у ишчекивању најављене спектакуларне јутарње завршнице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Bajić

Umor posetilaca posle neprekindog trodnevnog provoda, đuskanja i dnevnih žurki u kampu, plesa na podijumima pred više od 20 bina i isto toliko festivalskih zona, tokom noći i jutra na “after partiju”, nije bio primetan. Naprotiv.

Fanovi festivala, svesni da je pred njima još samo jedna, poslednja noć Egzita, pohitali su na zidine Petrovaradina ranije nego uobičajeno. “Mejn stejdž” otvoren je u 19 časova serijom nastupa Ajgela, Blekauta 30, Šoukeza, Prti Bi Džija, Bolesne braće, Smok Mardeljana, Ajs Nigrutina... sve u znaku najglasnije proslave u okviru obeležavanja pola veka hip- hopa i pripreme terena i posetilaca za centralni događaj, koncert Vu Teng klana, nepobedivih bogova repa, čiji je nastup zakazan posle ponoći, a za njima i koncerti Dimitri Vegasa i Lajk Majka, i za kraj, Mahmuta Orhana.

“Dens arenu” su po zalasku sunca u funkciju stavili Goran Starčević, Gejst i Ejtkejs kao uvertiru u posle ponoćne nastupe majstora elektronske muzike, Bena Bomera, Agents of tajm, Majd Ageinst i za jutarnji finiš, nastup najtraženijeg haus kolektiva današnjice, Kajnemuzik.

“Binu ujedinjenja” otvorili su K not K ( Karpov not Kasparov) sjajan bend iz Bukurešta, jedan od devet finalista Muzičkih HEMI nagrada za sastave iz ovog dela Evrope. Štafetu su preuzeli Tostersi, za njima Draj klining u iščekivanju domaćih Ateist repa.

Neverovatna razmena energije izvođača i posetilaca u jedinstvenom ambijentu i atmosferi tvrđave, potvrda su da je program upravo po meri i umetnika i fanova Egzita. Gradimo festival da bude brend, i to što jači u svetskim okvirima. Između ostalog, privlačimo i svetske selebritije na Egzit, u Novi Sad, u Srbiju, da dobar glas o nama prošire po celom svetu- kaže Kovačević, osnivač festivala.

Posetioci Egzita su, po ustaljenom običaju, šetali od bina do zona, osvežavali se na štandovima sa hranom i pićem a imali su priliku i da se zabave igrajući mini golf. Mnogi od njih iskoristili su priliku i da se ponove, da osveže garderobu kupovinom letnjih majica sa aplikacijama i printom Egzita, koje koštaju 2.499, 2.969 i 3.299 dinara, maramama za 999 dinara, cegerima za 1.299 dinara i duksevima po ceni od 5.999 i 5.499 dinara.

Foto: S. Bajić

Novi Sad pametno reciklira

Grad Novi Sad je uz “Grin Egzit” fondaciju predstavio inovativan način sakupljanja materijala za reciklažu. Reč je o reciklomatima u koji građani na poseban otvor ubacuju ambalažni otpad. Zatim, kada reciklomat to registruje, unesu svoj broj telefona na koji im stiže obaveštenje o broju sakupljenih zelenih poena. Cilj je da se mlađe generacije motivišu da steknu ekološke navike i učestvuju u primarnoj selekciji, pa je taj sistem postavljen je na pet lokacija u okviru Egzita. Nagrade za najrevnosnije su dve ulaznice dogodine za Egzit, pet sezonskih ulaznica za kupalište Štrand, rančevi ...



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)