ZA NEDELJU DANA POČINJE GUČA FESTIVAL: Evo šta nas očekuje

Promo

03. 08. 2023. u 15:29

ZA tačno nedelju dana počinje najiščekivaniji događaj u Srbiji - Guča festival, od 9. do 13. avgusta! Ovogodišnje izdanje donosi novi koncept koji će osvežiti tradiciju Sabora trubača koja traje više od šest decenija.

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ПОЧИЊЕ ГУЧА ФЕСТИВАЛ: Ево шта нас очекује

Foto: Promo

Festival ove godine, osim Dragačevskog sabora trubača, donosi i Predsaborske dane, koji će nas uvesti u praznično raspoloženje već od 9. avgusta, koncertom jednog od najvećeg boema domaće narodne muzike – Ace Pejovića. Već sutradan, na istom mestu – na Stadionu u Guči, najveća zvezda domaće i regionalne scene Aleksandra Prijović održaće spektakularan koncert, pripremajući nas za vrhunski doživljaj koji nas očekuje od 11. do 13. avgusta.

Ove godine Sabor trubača slavi svoje 62. izdanje, uz bogat program koji će nas, kao i svaki put, zavesti muzikom, plesom i tradicijom. Nastupiće najveća trubačka imena sa ovih prostora - Dejan Petrović Big bend, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, prošlogodišnji pobednici Sabora, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a prodefilovaće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Sabor trubača je sinonim za neponovljivu atmosferu koja prožima svaki kutak Guče. Uz zvuke trube i velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, Guča će ponovo postati jedinstveni svetski muzički epicentar, koji bar jedanput u životu morate posetiti. Pored muzike, Guča će vas oduševiti bogatim kulturno-umetničkim programom, gde ćete imati priliku da upoznate srpsku tradiciju, rukotvorine i bogatu gastronomsku ponudu ovoga kraja.

BONUS VIDEO: PRVI PUT U ULCINjU: Ceca Ražnatović svojom pojavom oduševila sve prisutne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)