"POVRATAK LEMIJA JE ZA NAS VELIKA ČAST": Pepeo frontmena Motorheda razbacan po festivalu u Nemačkoj

Novosti onlajn

04. 08. 2023. u 09:22

DEO pepela Lemija Kilmistera, legende Motorheda, razbacan je na mestu gde se održava Wacken Open Air Festival u Nemačkoj.

ПОВРАТАК ЛЕМИЈА ЈЕ ЗА НАС ВЕЛИКА ЧАСТ: Пепео фронтмена Моторхеда разбацан по фестивалу у Немачкој

Foto: Profimedia

Kao deo memorijala 'Lemmy Forever' metal festivala u čast preminuloj muzičkoj legendi, njegov pepeo je rasprostranjen po terenu u selu u Šlezvig-Holštajnu - gde je grupa Motorhead svirala nebrojeno puta, piše Daily Mail.

Lemi je preminuo 28. decembra 2015. u 70. godini, samo dva dana nakon što mu je dijagnostikovan rak.

Koorganizator festivala Tomas Džensen rekao je: „Povratak Lemija u Vaken je za nas ogromna čast — rečima teško da se može izraziti koliko je ogromna. Stvorićemo mesto sećanja za njega koje opravdava njegov značaj za čitav žanr i šire. Oduvek je postojala posebna veza između Motorheada i Wacken Open Air-a; retko koji bend je ovde češće svirao. Činjenica da se i njegovo putovanje ovde završava zauvek će imati posebno značenje."

Menadžer grupe Tod Singerman je dodao: "Vaken je bio jedan od Lemijevih najdražih domova i drago nam je da mu je ovde mesto zauvek. Bio je čovek iz naroda i kao takav "živeo" je na mnogim mestima širom sveta. Naš cilj je da mu omogućimo da se trajno odmara u svim svojim "domovima" širom sveta i omogućimo njegovim fanovima širom sveta da imaju mesto blizu sebe gde mogu da odaju poštovanje i da slave njegovo ogromno nasleđe i uticaj."

(Telegraf)

BONUS VIDEO: DELUJE NESTVARNO - Verujete li da su ovi glumci iste visine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom