BAJAGA I INSTRUKTORI PROŠETALI KROZ 40 GODINA KARIJERE: Posetiocima festivala roštilja i ljubiteljima roka priredili nezaboravno veče

Игор Митић
Igor Mitić

23. 08. 2023. u 14:27

Momčilo Bajagić Bajaga i Instruktori, na svom koncertu održanom u okviru programa 33. „Roštiljijade“ u Leskovcu, još jednom su potvrdili da muzika kojom se bave ima svoj put i do nove publike. Bila je to svojevrsna šetnja kroz četiri decenije stvaralaštva grupe koja će naredne godine proslaviti izuzetno vredan jubilej.

БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ ПРОШЕТАЛИ КРОЗ 40 ГОДИНА КАРИЈЕРЕ: Посетиоцима фестивала роштиља и љубитељима рока приредили незаборавно вече

foto: I.Mitić

Ovaj rok sastav je koncert započeo vremeplovom u daleku 1985. godinu izvođenjem naslovne numere svog drugog studijskog albuma „Sa druge strane jastuka“, koji se našao pri vrhu liste sto najboljih jugoslovenskih pop i rok albuma svih vremena, a onda je krenula lavina hitova sa tog i još 12 albuma nastalih tokom impresivne karijere još uvek popularnog sastava.

To je potvrdila i publika svih generacija koja je svaku pesmu ove grupe pozdravljala burnim aplauzima. Bajaga je pre koncerta rekao da sa Instruktorima dugo nije bio u Leskovcu.

- Svirali smo ovde pre šest ili sedam godina. Prvi put smo na „Roštiljijadi“. Manifestacija je važna za ceo jug Srbije i goste Leskovca iz regiona. Nadam se da će svi uživati večeras. Obećavam dobar koncert – rekao je frontmen „Instruktora“ na prijemu u kabinetu gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Uprkos punom radnom stažu popularni rokeri bili su vredni tokom celog leta.

- Bilo je radno i to će potrajati i tokom septembra. Na jesen, kada bude manje svirki, stvaraćemo novu muziku kojom ćemo proslaviti 40 godina grupe – poručio je Bajaga.

I bez nove muzike teško je nabrojati sve pesme kojima su „Bajaga i Instruktori“ do duboko u noć zabavljali publiku na trgu u centru grada na Veternici. Prošetali su kroz svoju bogatu diskografiju, a najveće hitove ostavili su za finale ovog višečasovnog nastupa koji se ne zaboravlja.

Pred kraj koncerta sve su rekli pesmom „Samo nam je ljubav potrebna“, a Bajaga je, pre nego što je sišao sa bine, zadovoljnoj publici poslao srce i poljubac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona