"NE DAJ DA TE SLOME" Podrška na društvenim mrežama srpskom pevaču kog su Hrvati zarobili

Novosti online

26. 08. 2023. u 15:55

RAJKO Lalić, pevač krajiških pesama i član sastava "Srpska tromeđa", uhapšen je prošle nedelje zbog povrede časti Republike Hrvatske.

НЕ ДАЈ ДА ТЕ СЛОМЕ Подршка на друштвеним мрежама српском певачу ког су Хрвати заробили

Foto: Printskrin

Vest o njegovom privođenju uzburkala je javnost, a reči podrške srpskom pevaču na društvenim mrežama, kao i na muzičkoj platformi Jutjub samo se nižu.

- "Brate, Srbine podrška", "Bog ti dobro dao", "Ne daj da te slome", "Bravo, klaso", "Uhapsili ovakvog čoveka?!", "Poštovanje i naklon do poda" - samo su neki od komentara.

Podsetimo, Lalić je, uhapšen u nedelju, 20. avgusta, kada se automobilom vraćao iz rodnog Knina u Beograd i to prilikom rutinske kontrole na graničnom prelazu. Rajka su priveli i sproveli u policijsku stanicu u Kninu, a zatim i kod dežurnog tužioca u Šibeniku.

Da skandal bude veći, hrvatski mediji su objavili da je hrvatska policija obavila "kriminalističku istragu društvenih mreža i uočila Lalićev repertoar koji su fanovi komentarisali i objavljivali". Tom "istragom" navodno je utvrđeno da je Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju".

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana