OSUMNJIČENI ZA UBISTVO TUPAKA IZAŠAO U LANCIMA PRED SUDIJU: Izjasnio se da nije učestvovao u likdvidaciji repera (FOTO)

Novosti online

02. 11. 2023. u 20:09

OSUMNjIČENI za ubistvo slavnog repera Šakura Tupaka Duan "Kif D" Dejvis pojavio se danas na sudu i izjasnio o krivici. Rekao je da nije kriv odnosno da nije učestvovao u organizovanju pucnjave u blizini Las Vegasa 1996. koja je dovela od tragičnog ishoda.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ТУПАКА ИЗАШАО У ЛАНЦИМА ПРЕД СУДИЈУ: Изјаснио се да није учествовао у ликдвидацији репера (ФОТО)

Foto: Profimedia

Bivši vođa ulične bande iz južne Kalifornije Duan "Kif D" Dejvis je jedini preživeli iz vozila iz kojeg je pucano na slavnog Šakura Tupaka i jedini ikada optužen za ubistvo repera. Stajao je pred sudijom u lancima.

Zastupali su ga javni branioci Robert Arojo i Čarls Kano. Osumnjičeni je odgovarao na kratka pitanja i rekao da je pohađao jednu godinu na fakultetu, da nije bio pod uticajem droga, lekova ili alkohola kao i da shvatio je da je optužen za ubistvo, piše Daily mail.

Osumnjičeni za ubistvo Tupaka Duan "Kif D" Dejvis pojavio se 19. oktobra na sudu, ali je suđenje drugi put odloženo jer je advokat odbio da ga zastupa na ovom ročištu.

Duan Dejvis pojavio se u sudnici samo nekoliko sekundi nakon što je njegov advokat rekao da ga nije siguran da li će ga više zastupati. Sudija je morao da odloži suđenje, za dve nedelje. "Kif D" optužen je prošlog meseca da je povezan sa ubistvom slavnog repera Šakura Tupaka kao i da je imao podršku bande.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

Osumnjičeni je u zatvoru otkako je uhapšen u blizini svoje kuće u Las Vegasu. U sudnicu su ga uveli vezanog lancima. Dojučerašnji njegov advokat rekao je sudiji da mu trebaju dve nedelje da razmisli da li će nastaviti sa ovim slučajem ili ne.

Ranije ovog meseca, suđenje je bilo odloženo jer je advokat optuženog koji tog dana nije bio u sudnici, tražio odlaganje na dve nedelje.

Šakur Tupak imao je 25 godina kada je ubijen sedmog septembra 1996. godine u svom automobilu u blizini Las Vegasa. Beli kadilak zaustavio se pored njegovih kola i počela je pucnjava. Fatalni susret desio se samo nekoliko sati nakon tučnjave u MGM Grand, u tom sukobu učestvovale su dve bande iz Komptona u Kaliforniji.

Radilo se o bandama Mob Piru Bloods i South Side Compton Crips čiji je član bio Dejvis koji je optužen za organizovanje pucnjave iz odmazde, iako možda nije sam povukao okidač, tvrde nadležni organi.

Dejvis je ranije priznao da je bio u Kadilaku za vreme pucnjave. Policajci su rekli da čak i da Dejvis nije pucao, on jeste bio onaj ko je naredio da se puca u Tupaka. Optužen je i za nabavku oružja kojim je izvršeno ubistvo. Dokazi o njegovoj umešanosti u zločin saznali su se 2018. godine.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)