NE BOJIM SE SVOG MIŠLJENJA: Goca Tržan o koncertima, albumu, aktuelnostima (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

05. 02. 2024. u 08:05

POP ZVEZDA Gordana Goca Tržan, osim što je jedna od naših najpriznatijih pevačica, važi i za jednu od najiskrenijih osoba na javnoj sceni koja otvoreno govori o svim temama. Publika obožava njene hitove, njenu posebnost i izražajnost u tri decenije dugoj karijeri.

НЕ БОЈИМ СЕ СВОГ МИШЉЕЊА: Гоца Тржан о концертима, албуму, актуелностима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na početku razgovora za "Večernje novosti" Goca se osvrnula na vreme praznika, koje je za pevače period kada se intenzivnije radi i nastupa.

- Nije bilo velikog odmora, već sam uspela u moru obaveza da izdvojim sedam dana za mini-odmor i skijanje u Leogangu, u Austriji. Bilo je odlično vreme za sportsko-rekreativni odmor - kaže Goca.

Foto: Novosti

*Kada će vaš veliki solistički koncert?

- Čekala sam da se završi renoviranje Sava centra, to je fantastičan prostor i oduvek je bio nešto posebno, međutim, ne znam kada će nam biti dostupan. U martu ove godine sam zakazala "Spens" u Novom Sadu, uskoro ću pred publiku i u "MTS dvorani" u Beogradu. Mogu slobodno da kažem da će mi biti posebno drago da se u takvim prostorima družim da svojom publikom, pored standardnih nastupa koje imam. Pesme koje ću pevati biće prearanžirane za živu svirku, na malo "tvrđi" način i baš se radujem.

*Prošlog leta u BiH ste predstavili numere "Repeat" i "Prođi me se", kojima najavljujete novi studijski album. Hoće li se to ostvariti u ovoj godini?

- Za potrebe koncerta u Sarajevu i novog ciklusa koji započinjem u muzičkom smislu, samo za tada, otpevala sam nove pesme. Repeat je vesela i nisam htela da mi prva pesma bude balada, ovo je uvod u novu priču mog novog albuma. "Prođi me se" je polubalada, ima takvu atmosferu. Premijere tih pesama bile su samo na teritoriji BiH, nisam stigla da ih predstavim u Srbiji, ni u susednim zemljama. Ostale pesme sam snimila, ali nisam uspela da završim spotove, ali će sve uskoro ugledati svetlost dana.

*Pored muzičke karijere, gledamo vas i kao autorku i voditeljku emisije "Ako progovorim" na TV K1. Šta je teže, a šta lakše u toj ulozi?

- U životu se "ne hvatam" ničega što ne mogu i ne znam da radim. Mislim da sam u tome jako dobra. Nisu to poslovi za poređenje. Prija mi rad na televiziji, iako zapravo ne volim kamere, ali zbog prirode posla one su "nužno zlo".

*I ta nova, televizijska publika vas rado gleda i sluša. Da li je to zato što vas doživljavaju kao blisku "devojku iz komšiluka"?

- Ja se ne bojim svog mišljenja i dozvoljavam sebi da grešim, jer sam ljudsko biće. Ne predstavljam sebe kao idealnu, učim od svojih sagovornika, ali im i oponiram. Često podsećam da nisam voditelj i novinar, već aktivni učesnik u debati i u razmenjivanju iskustava. Ne želim da ispitujem svoje goste, već želim da aktivno učestvujem u razgovoru i da razmenjujemo mišljenja. Ne plašim se da zauzmem svoj stav.

*Vi ste direktno i srčano išli kroz život. Da li bi vam možda bilo lakše da ste išli drugačijim putem?

- Nije me koštalo. I dalje sam živa, zdrava, postojim i živim od svog lika i dela. Nikad u životu nisam išla lakšim putem. 

Foto: Novosti

Sloboda i u kuhinji

*ČESTO ističete da je za vas kuvanje stvar improvizacije, mašte i ljubavi. Volite li da spremate više slana ili slatka jela?

- Više volim slaniše da pravim, zato što mi ti recepti daju slobodu da svaki put nešto dodam ili oduzmem i da uvek napravim drugačije jelo. Za slatkiše se čovek mora držati recepta, a ja ne volim "autoritete", čak ni te vrste. Slana hrana je malo "labavija". Pravim dobru lazanju, zato što sama umesim testo i kore. A što se tiče slatkih stvari, onda je to tiramisu, imam svoj tajni recept.

Foto: Igor Marinković

 

Kompletan intervju sa Gocom pogledajte i uživajte u videu ispod:

U nastavku pogledajte još nedavni razgovor sa pop zvezdom:

 

BONUS VIDEO:

SVAKO TREBA DA BUDE SVOJ | Božićni "Novosti" intervju | Dragan Kojić Keba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove