VEČNA LJUBAV: Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić prvi put zapevali zajedno na sceni (FOTO)

Dušan Cakić

30. 03. 2024. u 23:15

PRVI od tri zakazana koncerta Ivana Bosiljčića "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog ansambla Stanislav Binički održan je sinoć u punoj "MTS dvorani".

ВЕЧНА ЉУБАВ: Јелена Томашевић и Иван Босиљчић први пут запевали заједно на сцени (ФОТО)

Foto: Bojan Petrović

Ovaj muzički susret publike i umetnika, koji objedinjuje najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana, dočekan je burnim, emotivinim ovacijama publike.

Foto: Bojan Petrović

Nakon 15 godina na toj istoj sceni, u istom sastavu kao na početku ovog čarobnog, muzičkog, poetskog puta, u pratnji 30 muzičara Simfonijskog orkestra umetničkog ansambla Ministarstva odbrane, na čelu sa dirigentom, maestrom Mikicom Jevtićem, Ivan Bosiljčić je plenio scenom, vidno raspoložen. Koncert je započet „Ruskim instrumenstalom 1“, da bi nakon pozdravne reči publici usledila kompozicija „Ono sve što znaš o meni“.

Nakon svakog obaveznog poetskog dela, usledila je po jedna kompozicija, među kojima su se nizale: „Bila je tako lijepa“, „Devojko mala“, „Žute dunje“, „Ciganočka“, „Ne kuni me, ne ruži majko“, „Pukni zoro“…

Kao što je i obećao na nedavno održanoj konferenciji za medije, Ivan Bosiljčić večeras je na sceni prvi put nastupio sa suprugom, pevačicom Jelenom Tomašević. Jelena se bogatom repertoaru koncerta pridružila pred kraj koncerta, te su supružnici zajedno izveli pesmu „To je bila ljubav“ iz mjuzikla „Cigani lete u nebo.“

Foto: Bojan Petrović

Nakon toga usledilo je još poezije i tri kompozicije, da bi se potom Bosiljčić usled ovacija publike na scenu vratio još dva puta izvodeći I sad me po tebi poznaju, „A sad adio“, kao i „Čekaj me“, da bi koncert završio pesmom Tošeta Prosekog „Tajno moja“, nakon čega je sa scene ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Podsetimo, poznati domaći umetnik je uoči nastupa poručio – te ove večeri i ispunio obećanje:

Biće ovo prilika da se oglednemo jedni u drugima i da zajedno odmerimo koliko smo se promenili za deceniju i po. Ja sam siguran da ćemo svi posle ovog susreta izaći iz Dvorane, ponosni što su muzika, poezija i umetnost, naš način traženja lepote i da smo baš zbog toga , u međuvremenu postali bolji i duševniji ljudi“.

Foto: Bojan Petrović

Sledeća druženja sa publikom biće održana 05. i 13. aprila na istom mestu.

 

BONUS VIDEO:

UMEĆE KOMENTATORA SE NE KRADE, SA TIM SE RODIŠ | "Novosti" intervju | Nemanja Matić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave