KREM ESTRADE NA JEDNOJ SCENI: Oni se takmiče na "Beogradskom proleću" (FOTO)

Dušan Cakić

10. 04. 2024. u 21:50

FESTIVAL "Beogradsko proleće" ove godine će biti održan 20. aprila u MTS Dvorani.

КРЕМ ЕСТРАДЕ НА ЈЕДНОЈ СЦЕНИ: Они се такмиче на Београдском пролећу (ФОТО)

Foto: Novosti

Ove godine 19 takmičara će se boriti za titulu na prestižnom festivalu: Goca Tržan, Jelena Tomašević, Extra Nena, Vanna, Regina, Milan Bujaković, Tamara Živković, Marija Mirković, Jasna Gospić, Mika Muminović, Danijel Alibabić, Ana Petan, Nemanja Radošević, Dule Lušin, Filarri, Đole Boem, Bojan Marović, Sloba Bajić, Petar Vagner Fantom.

Foto: Novosti

- Došla sam na Beogradsko proleće, jer mi je super što je to pravi pop i beogradska tradicija. Festivala u Srbiji nema dovoljno, a nekada su bili važni za predstavljanje novih zvezda i pesama. Divno je što su obnovili Beogradsko proleće - istakla je Goca Tržan.

Foto: Novosti

Muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim glasovima dodeliti prvu, drugi i treću nagradu festivala.

Foto: Novosti

Ovo je treća godina od obnavljanja festivala koji je na istom mestu, u tadašnjem Domu sindikata, prvi put održan pre 63 godine.

Foto: Novosti

Vremeplovom unazad, tačno 63 godine ranije - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje MTS Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu. Prestižni Festival tradicionalno se održava treću godinu, nakon obnavljanja u mts dvorani.

 

BONUS VIDEO:

UMEĆE KOMENTATORA SE NE KRADE, SA TIM SE RODIŠ | "Novosti" intervju | Nemanja Matić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu