ILDA ŠAULIĆ U PRVOMAJSKOM INTERVJUU ZA "NOVOSTI": Očeva pesma živeće za vek vekova (FOTO)

Dušan Cakić

30. 04. 2024. u 12:05

PET godina ima kako nastavlja da živi u mojim mislima, sećanjima, u ljubavi koju smo delili, a koja se nikada neće ugasiti. Isto toliko vremena u meni je tinjala želja da ono što je ostavio, nastavi da živi, ne samo u meni već i kroz mene. Tek sada, našla sam način da krenem njegovim tragovima, a mojim koracima.

ИЛДА ШАУЛИЋ У ПРВОМАЈСКОМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Очева песма живеће за век векова (ФОТО)

Foto: Nikola Skenderija

Ovako, u dahu, govori Ilda Šaulić o novom, za nju emotivnom albumu "Tvoji tragovi moji koraci" koji predstavlja omaž njenom ocu - legendarnom pevaču narodne muzike Šabanu Šauliću. U razgovoru za "Novosti" Ilda ističe da pesme koje je Šaban otpevao niko neće moći da otpeva sa tom emocijom, kao on.

- Četiri godine sam skupljala hrabrost za lep projekat koji je sudeći prema reakcijama koje dobijam, oduševio mnoge, a u svemu tome, na moje veliko zadovoljstvo, sa mnom je radila moja i naša draga Aleksandra Kovač. Znam da nikada niko kao on neće svojim glasom donositi najlepše emocije, ali želim da mu i na ovaj način odam počast. Možda bi ovaj projekat za mog oca predstavljao iznenađenje, ali vrhunski umetnici koji su me podržali i ja smatramo da njegova dela zaslužuju da budu sagledana iz jednog novog, potpuno drugačijeg ugla i muzičkog pravca.

Foto: Nikola Skenderija

Ističe ponosno naša sagovornica da je Šaban Šaulić čovek koji je obeležio muziku na poseban način i da će za vek i vekova njegova pesma će biti ista i da će živeti večno:

- Tekstovi njegovih pesama i melodije ne mogu se ponoviti jer su živopisni, da je i nas kao porodicu opevao u svojoj muzici. Sve moguće emocije su pretočene u njegove stihove i melodije - od sreće, radosti, smeha i tuge, do roditelja, majke, oca, sestre, brata... svaki čovek se može pronaći u istim. Prve tri pesme koje sam objavila "Ne plači dušo", "Verujem u ljubav" i "Tebi ne mogu da kažem ne" su u džez-soul maniru. "Tvoji tragovi moji koraci" je adekvatan naziv, zato što zahvaljujući upravo njegovom blagoslovu, krenula sam putem koji mi je odredio život - putem umetnosti.

Rad na ovom projektu, iskrena je Ilda, je vama bio težak, ali i emotivan. Navodi Ilda da je bilo i suza, ali da je na kraju sve završeno kako treba i da veruje da bi i Šaban on bio ponosan na ono što je uradila.

Foto: Igor Marinković

Najavljuje Ilda nove koncerte u Beogradu, s obzirom na to da je poslednji veliki u srpskoj prestonici održala još 2018. godine:

- Biće koncerta sigurno. Veliko mi je zadovoljstvo da ćemo imati jedno veličanstveno i lepo druženje. Imam samo nedoumice oko nekih datuma i lokacije. Smatram da mi je to veliki zadatak, da to bude mnogo bolje nego što je bilo pre šest godina. Znam da ćemo se svi lepo provesti i radujem se tome.

Foto: Nikola Skenderija

Najveća radost njenom i životu supruga, je ćerka Ema koju su dugo želeli i, kako ističe, zahvalni su Bogu na tome.

- Učimo je životnim vrednostima koje treba da ima. Sve što ponesemo iz kuće i sa kućnog praga, prati nas kroz čitav život i oblikuje kao ljude. Ono što su nas naši roditelji učili, suprug i ja, prenosimo na nju. U njenom odrastanju smo joj velika podrška, oslonac i kada je porodica i odgajanje deteta u pitanju, smatram da je to i najvažnije.

Foto: Nikola Skenderija

PRAZNICI PODSEĆAJU NA DETINjSTVO

- VOLIM praznike jer me podsećaju na detinjstvo i na vreme kada smo slavili u krugu porodice i roditelja. Posebno se raduje predstojećem Uskrsu koji za mene ima posebnu vrednost. Naravno, i ove godine ćemo ispoštovati tradiciju - kaže Ilda Šaulić.

Foto: Nikola Skenderija

TENIS, PA GOLF

TENIS je, podseća nas Ilda, bio dugo njena preokupacija, posebno kada je bila tinejdžerka.

- Bio je to divan period mog odrastanja... sport je veoma bitan za svako dete. Moja sporedna preokupacija sada je golf, uživam u tome, ali verovatno je s godinama i to došlo - iskrena je Ilda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima