NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

OBRADOVAO SVE SA POSEBNOM EMOCIJOM: Aco Pejović upriličio veliku promociju povodom izdavanja novog albuma "Hotel tuge"(FOTO)

D. Cakić

20. 05. 2024. u 17:43

NAKON devetogodišnje pauze, kada je o studijskim albumima reč, folk zvezda Aco Pejović poslednjih meseci vredno je radio spremajući pesme za svoje obožavaoce, te je pre nekoliko dana objavio novi album „Hotel tuge“.

ОБРАДОВАО СВЕ СА ПОСЕБНОМ ЕМОЦИЈОМ: Ацо Пејовић уприличио велику промоцију поводом издавања новог албума Хотел туге(ФОТО)

Foto: Ataimages/Antonio Ahel

Diskografska pauza duga gotovo čitavu deceniju, imala je prekide singlovima koje je ova regionalna zvezda veoma uspešno izdavala poslednjih nekoliko godina, a 12 novih pesama zapravo predstavljaju svojevrsno muzičko zagrevanje pred koncertnu letnju turneju.

Na promociji „Hotela tuge“, koja je bila organizovana u jednom luksuznom hotelu u Beoggradu, Aco je istakao da je sa trima pesmama - „Soba 501“, „Poslednji valcer“ i „Baraba“ namerno najavljivao kompletan album, zato što je svaka po sebi posebna i drugačija, a kao šlag na torti bila je duetska pesma sa Editom Aradinović „Ako ti zaboravim“.

- Album sam odlučio da prestavim sa pesmom „Soba 501“, zato što nosi posebnu emociju. Tekstom je potpisuje Mira Mijatović, dok je muzika i aranžman delo Saška Nikolića. Spot je rađen u teatru KPGT pod dirigenetskon palicom Ljube Radojevića – rekao je Aco na promociji u razgovoru za „Večernje novosti“ i nastavio:

- Projekat koji je pred vama, epilog je svega što sam mesecima sa mnogo ljubavi pripremao kako biste svi zajedno uživali u svakom tekstu, muzici, aranžmanu. Nisam želeo pesmama da delim ljude po žanrovima, već sam svaku pesmu odabrao i otpevao sa mnogo emocija. Siguran sam da će ljudi koji vole ono što ja radim umeti da prepoznaju kvalitet na kome sam insistirao – zaključuje folk zvezda na naš list.

Numere koje se nalaze na albumu „Hotel tuge su: „Soba 501“, „Poslednji valcer“, „Baraba“, „Ako ti zaboravim“ – duet sa Editom Aradinović, „Korida“, „Ne idem kući“, „Dok sam mogao“, „Rane“, „Ruža“, „Navika“, „Ako odem“, „Srećna si kraj njega“.

Za čak četiri pesme sa novog albuma urađeni su video spotovi, dok se kao tekstopisci i kompozitori potpisuju najpoznatija imena regionalne muzičke scene – od Dejana Kostića i Saše Miloševića Mareta do Dragana Brajovića Braje, Dejana Abadića i Saška Nikolića.

Osim što su reakcije na nove pesme popularnog pevača sjajne, nije izostala ni podrška kolega, koji su nesebično na društvenim mrežama delile oduševljenje novim pesmama.

Zanimljivo je napomenuti i da je Acova porodica imala aktivno učešće u izdavanju novog albuma, budući da je folk zvezda sve pesme najpre dao svojim trima ćerkama kako bi čuo i njihov sud. Ipak, poslednju reč, kada je odabiru kompozicija koje će se naći na samom albumu dao je upravo Aco, koji na regionalnoj muzičkoj sceni važi za velikog profesionalca i perfekcionistu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)