"EVROSONG"- FORMAT NA AMERIČKI NAČIN: Sjedinjene Američke Države dogodine pokreću svoju verziju "Pesme Evrovizije

V. N.

09. 08. 2020. u 06:22

NAJVEĆE evropsko muzičko takmičenje "Pesma Evrovizije", dogodine će dobiti američku verziju.

ЕВРОСОНГ- ФОРМАТ  НА АМЕРИЧКИ НАЧИН: Сједињене Америчке Државе догодине покрећу своју верзију Песме Евровизије

Foto ATA Images

Naime, "Varajeti" piše kako će američki format biti vrlo sličan evropskom, da će prvo svaka država birati svog predstavnika koji će nastupiti u polufinalu, pre velikog finala. Pravo učestvovanja imaće građani svih saveznih država i svi žanrovi su dobrodošli. Takmičare će birati žiri The American song contest academy, čija se imena još drže u tajnosti, ali se naglašava da su svi profesionalci. Tek kada oni odaberu takmičare, publika će glasati za pobednika u određenoj državi, pa nadalje do finala.

Izvršni producent projekta Ben Silvermen izjavio je da voli "Evrosong" kao format i da već 20 godina pokušava da ga organizuje i u SAD. Njihova verzija će, rekao je, slaviti različitost i povezanost u kulturi, odnosno ljubav prema muzici.
"Evrosong" koji je ove godine otkazan zbog korone, biće održan u Roterdamu u maju 2021, a Srbiju će predstavljati grupa "Harikejn". Inače, Gradsko veće Roterdama sopštilo je da će pokriti troškove u iznosu od 6,7 miliona evra, nastale zbog otkazivanja "Evrosonga".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili