NEDELJA PROĐE - JELENA TOMAŠEVIĆ: Umetnost ne sme da stane

Ivan Lovrić

27. 09. 2020. u 07:34

Ona je Jelena, žena koje ima. Nije izmaštana kao njena imenjakinja iz literature.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ: Уметност не сме да стане

Jelena Tomašević / Foto V. Danilov

Bajkovite su samo njene pesme i sjajni vokal. Jelena Tomašević snimila je pesmu "Diraj mi usne" koja je već dirnula srce mnogobrojnih slušalaca.

* Vaša nova pesma preti da nadmaši veliki hit "Suncokret".

- Hvala na komplimentu. Ako čujete ovu pesmu na radiju i pojačate je, onda ima pravu svrhu. Osim što je ljubavna i ima latino ritam, odiše snagom i odlučnošću da ostavimo sve ružno iza sebe, uzmemo život u ruke i idemo dalje.

* Čime se ta pesma razlikuje od onoga što ste dosad snimili?

- U njoj su sažeti žanrovi koje volim privatno da slušam i pevam, od latino i fado primesa do orijentalnih detalja. Zaista je muzički jedinstvena, i drago mi je da gledam kako moj mali muzički eksperiment uspeva.

* Uspevate pesmama da spojite sve generacije.

- Volim na koncertima da kažem da se u životu ništa ne podrazumeva, a naročito da vas neko voli. Zahvalna sam i blagoslovena ljubavlju i podrškom svih generacija.

* Da li vas je vodio moto da muzika i umetnost ne smeju da stanu ni u ovom dobu korone?

- Apsolutno. Imala sam u vidu da moram da nastavim da radim, samo na drugačiji način. Prikupljala sam nove pesme, isprobavala ih, neke sam već snimila. To mi je pomoglo da ne jadikujem nad tim što nema posla. Moramo se prilagoditi novoj realnosti, a verujem da će se ubrzo sve normalizovati.

* Kako još možemo da rehabilitujemo svoj duh?

- Ovo vreme je pokazalo koliko je fokus na porodicu lekovit. Kada tu steknete mir i pomirite se sa samim sobom, onda se sve oko vas ravna prema tome. Meni mnogo pomažu molitva i čitanje duhovno-psiholoških knjiga.

* Na "Nemanjinim danima" u Kuršumliji pevali ste i našu izvornu muziku?

- Bilo mi je divno u Kuršumliji. To je ujedno bio i moj prvi koncert posle ove velike pauze, i svi smo bili uzbuđeni i srećni. Uvek na koncertu izvedem nekoliko izvornih pesama, koje su aranžmanima prilagođene mom konceptu; sve to u ime moje prve muzičke ljubavi - izvorne muzike, kojom se bavim od malih nogu.

* Da li se ova vrsta muzike kod nas dovoljno neguje?

- Divno je što sve više mladih umetnika izvodi tradicionalnu muziku, kao i onu staru narodnu, koja stilom podseća na izvornu. Trudiću se da više doprinesem svojim primerom.

* Koji su vam dalji muzički planovi?

- Snimiću još novih pesama, a onda - zdravlja, Bože - i objaviti novi album.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju mimo muzike?

- Gostovanja na televiziji i promocija nove pesme i spota, uživanje u prirodi, pošto smo imali divno letnje vreme cele protekle nedelje i svakako školske obaveze moje ćerke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U ŠOKU SAM, NE DOLAZIM SEBI Dušica skrhana bolom zbog smrti voditeljke Pinka: Šta god da se desilo, ne verujem da je istina