DOKTOR KOJI JE OPERISAO BORU DRLJAČU: Poznavali smo se od malih nogu, bio je sila od čoveka i umetnika

V.K.

13. 10. 2020. u 20:23

UGLEDNI i poznati srpski hirurg, akademik profesor dr Mirko Kerkez, koji je, svojevremeno lečio i operisao Boru Drljaču na Prvoj hiruškoj klinici KC Srbije, kaže da je „otišao silan čovek i umetnik“.

ДОКТОР КОЈИ ЈЕ ОПЕРИСАО БОРУ ДРЉАЧУ: Познавали смо се од малих ногу, био је сила од човека и уметника

Foto: Printscreen/Jutjub

Dr Kerkez kaže da popularnog pevača poznaje, od malih nogu, jer iz iz istog, petrovačkog kraja, u BiH, Bora iz Krupske Suvaje, a on iz Smoljana. Kao dečak, kaže, bio je svedok koliko se zavičaj ponosi pevačem koji je iznikao iz Krajina - koja je, vazda, rađala bistre, pametne, mudre, vredne, talentovane, ali povrh svega poštene i časne ljude, kao što je bio preminuli estradni „mag“.

-Voleo je život, radovao se svakom trenutku, bio je pun optimizma u svakoj situaciji, a kad bi mu bilo teško znao je da me zove i po desetak puta, i danju i noću, jer smo, bili, ne samo zemljaci, već izuzetni prijatelji – kaže profesor Kerkez .

Foto: V.M.

- Bio je dobar pacijent, nikad se ništa nije žalio, verovao je lekarima, bio zahvalan i lekarima i osoblju kad god je bio u bolnici. Nama je, i pred operacije koje je imao, znao da unese vedrinu, da porogovori viceve njegovim lepim krajiškim glasom, pa još kad zapeva „na suvo“.

Bora je - kaže dr Kerkez, - bio kao majka mnogim Krajišnicima koji su, posle njega došli u Beograd, pomagao im je koliko je mogao, a svakoga je, u najmanju ruku, voleo i poštovao.

-Nikad se nije pravio važan, uvek je bio isti kao onaj mali Bora, kad je krenuo iz rodnog sela, kod Petrovca, u svet, gde je napravio veliku muzičku karijeru, postao populan, ne samo u našem rodu -naglašava profesor Kerkez.

-Stigla ga je, nažalost, najteža, opaka bolest za koju nije bilo leka.Veliki čovek Bora, popularni pevač koga žale listom njegovi Krajišnici i mnogi drugi poštovaoci, ostaće da traje, zaista, na mnoga leta.To je i zaslužio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja