ROKERI SVIRAJU ZA HRABRU ANIKU: Serija humanitarnih koncerata u "Festu" za lečenje dvogodišnje devojčice

V. N.

26. 10. 2020. u 10:43

JOŠ jednom se Srbija udružila da pomogne u lečenju deteta, ovoga puta za dvogodišnju Aniku Manić, koja boluje od spinalne muskularne atrofije, tip jedan.

РОКЕРИ СВИРАЈУ ЗА ХРАБРУ АНИКУ: Серија хуманитарних концерата у Фесту за лечење двогодишње девојчице

Foto N. Fifić / Foto Z. Jovanović

Nizu humanitarnih akcija za lečenje male Anike priključili su se i rokeri, pa će u bašti zemunskog kluba "Fest", od utorka do četvrtka 29. oktobra, biti održana serija koncerta, sa kojih će sav prihod biti uplaćen za lečenje hrabre devojčice.

Za nju, u utorak od 19 časova, nastupiće S.A.R.S, "Kanda, Kodža i Nebojša", i "Maika", a ulaznica košta 1.200 dinara. Dan kasnije, u sredu 28. oktobra, u isto vreme, počinju koncerti "Bestbita", "Fazboksa" i VIS "Limunada", za koje karta staje 1.000 dinara, dok u četvrtak sviraju "Partibrejkers", "Ajsbrn" i supergrupa "Munkejdž", za koje ulaz košta 1.200 dinara.

Sav novac od ulaznica, ali i dobrovoljnih donacija sa tih večeri, idu za lečenje male Anike, čiji mišići, zbog progresivne bolesti, atrofiraju. Devojčica od drugog meseca prima terapiju koja usporava progres bolesti, mada su joj disanje i gutanje sve slabiji, a ono što daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori jeste genska terapija "zolgensma".

Foto: Printskrin

 

Ona se prima jednokratno, a Anika bi tako dobila "novi gen", koji će proizvoditi protein koji joj nedostaje za život. Za Anikin dug i lep život, kako glasi slogan akcije, može se pomoći i slanjem SMS poruke, ukucati broj 858 i poslati na 3030 (Srbija), dok naši sunarodnici iz Švajcarske to mogu učiniti slanjem SMS poruke "human858" na broj 455.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije