TOČKU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Udruženje muzičara džeza, roka i zabavne muzike dodelilo priznanja za prošlu godinu

M. Ćunković

30. 10. 2020. u 16:49

TRADICIONALNA godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije održana je u sredu, bez prisustva publike, u Ateljeu 212.

ТОЧКУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Удружење музичара џеза, рока и забавне музике доделило признања за прошлу годину

FOTO: Ata images

Najznačajniju nagradu za životno delo, dobio je veliki gitarista, vođa grupe "Smak", Radomir Mihailović Točak. Za najbolju grupu u 2019. proglašena je "Riblja čorba", dok je nagrada za pop muziku pripala grupi S.A.R.S. Najbolji džez sastav je "Kvartet Dragan Ćalina", a dvojac iz Pančeva "Buč Kesidi" proglašen je za najveće mlade nade. Za najemitovanije kompozicije dodeljene su povelje, džez pesma je "Perdao" ("Vasil Hadžimanov bend" sa Senkom i Biserom Veletanlić), rok numera je "Lutka" (S.A.R.S.), a pop pesma "Milimetar" (Željko Joksimović).

Muzičar Nikola Čuturilo Čutura je, dodeljujući nagradu za životno delo Točku, iskazao neizmerno zadovoljstvo što je ona otišla u ruke vanserijskog gitariste. Točak je istakao da postoje dva trenutka u životu kad je bio jako ponosan.

- Prvi put beše kada sam se u Novom Sadu sedamdesetih godina učlanio u njihovu estradu, koja, mislim, više ne postoji - prisetio se čuveni šumadijski roker. - To je bilo moje prvo udruženje, za koje sam primio malu člansku kartu i dobio sam dozvolu za rad. Drugi trenutak je upravo večeras.

FOTO: Ata images

Vođa "Riblje čorbe" Bora Đorđević, u obraćanju putem video-linka iz Slovenije, podsetio je da je grupa prošle godine imala mnogo koncerata i objavila, kako je rekao, odličan album "Da tebe nije". Bora je, misleći na Točka, izrazio zadovoljstvo što nagradu dobija još jedan rođeni Čačanin. Priznanje namenjeno rok grupi godine preuzeli su ostali članovi "Čorbe".

- To je naše udruženje, i zbog toga nam je nagrada veoma draga. Dobijali smo brojna priznanja, ali, čini nam se da nam je ovo najdraže - ne skriva radost basista benda Miša Aleksić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a