"RADAN" KAFANA U TEŠNJARU: Željko Joksimović odgovara zašto je film "Toma" sniman u Valjevu, a ne u Leskovcu

V. M. P.

09. 11. 2020. u 10:22

KOMPOZITOR i jedan od omiljenih pevača u regionu, Željko Joksimović (48), autor muzike za film i seriju "Toma", i uz Dragana Bjelogrlića i producent tog ostvarenja, za "Novosti" je izjavio da ga ljudi pitaju zašto film nije sniman u Leskovcu i Pečenjevcima, gde je Toma živeo i počeo da peva, već u Valjevu.

РАДАН КАФАНА У ТЕШЊАРУ: Жељко Јоксимовић одговара зашто је филм Тома сниман у Ваљеву, а не у Лесковцу

Foto V. Danilov

- Nije to zato što sam ja iz Valjeva, već zato što je taj grad zadržao svoj stari izgled i kafane, pa smo tako čuvenu "Radan" kafanu napravili na Tešnjaru - objasnio je Željko. - Potpuno podseća na ono vreme i Leskovac, i siguran sam da nam publika neće zameriti zbog toga. Nije baš lako pokriti 52 godine, koliko je legendarni boem i pesnik tuge Toma Zdravković živeo. Zato će film trajati dva i po sata, jer ne može kraće.

Joksimović dodaje da je Bjelina ideja bila da se specijalno za film napravi pesma koja bi trebalo da je nova, a da zvuči staro, i da je hit, a koju u "Radan" kafani u duetu pevaju Silvana Armenulić i Toma Zdravković.

- Melodiju sam imao, ali kako nisam tekstopisac, pozvao sam Predraga Živkovića Tozovca, koji je svojevremeno pevao duet sa Silvanom i pisao pesme za nju - rekao nam je Željko. - Imao sam samo delić teksta, ali se Tozovac oduševio i mi smo za dva dana, preko telefona, napravili blagu promenu u strofi, a on je s mojim delom teksta napravio ostatak. Preponosan sam na saradnju sa Tozovcem, koga izuzetno cenim i poštujem, i koji je jedan od najboljih autora u domenu naše narodne muzike. Verujem da će ta pesma skrenuti pažnju publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)