POGLED SA ŠANKA: Otvaranje izložbe posvećene "Ju grupi" u RTS klubu

M. Ć.

17. 11. 2020. u 06:20

IZLOŽBA fotografija autora Nenada Tubića Vuda "Pogled sa šanka", posvećena najdugovečnijem rokenrol sastavu na ovim prostorima, "JU grupi" biće otvorena danas u 11 časova u galeriji RTS kluba, u Svetogorskoj ulici u Beogradu, i trajaće do 6. decembra.

ПОГЛЕД СА ШАНКА: Отварање изложбе посвећене Ју групи у РТС клубу

Foto Privatna arhiva

Zbog pandemije kovida 19, izostaće ceremonija svečanog otvaranja. Izložene fotografije će moći da se pogledaju radnim danom od 11 do 19, a subotom od 11 do 15 časova.

Izložba, nazvana po pesmi sa albuma "Od zlata jabuka" (1987), obuhvata fotografije od 2015, kada je bend obeležavao 45 godina postojanja, do sada, kada ova grupa slavi čak pola veka rada. Izložba predstavlja deo proslave velikog jubileja, koji je trebalo da bude krunisan velikim koncertom ove godine, međutim, planovi su pomereni za 2021. U sklopu proslave biće promovisano boks-set izdanje, monografija grupe...

Nenad Tubić Vud (u sredini) dugogodišnji je muzički fotograf koji s posebnom ljubavlju slika rokenrol koncerte. Dragog, Žiku Jelića i ekipu fotografisao je na sceni nebrojeno puta poslednjih godina, a doživeo je i da bude predstavljen na bini od strane članova grupe, pa je ova izložba logičan epilog njihove saradnje i prijateljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna