FRISTON OTKRIVA FREDIJEVE TAJNE: Lični asistent slavnog pevača "KVINA" 14. decembra u "Kombank dvorani"

M. Ć.

20. 11. 2020. u 15:34

DUGOGODIŠNjI lični asistent slavnog Fredija Merkjurija, Piter Friston (65), prvi put će razgovarati sa beogradskom publikom 14. decembra u "Kombank dvorani" i, uz fotografije i snimke iz bogate privatne kolekcije, otkriti intimne priče i istinite detalje o životu harizmatičnog frontmena rok grupe "Kvin".

ФРИСТОН ОТКРИВА ФРЕДИЈЕВЕ ТАЈНЕ: Лични асистент славног певача КВИНА 14.  децембра у Комбанк дворани

Foto Peterfreestone.com

Zatim će se, iste večeri, popeti na binu na koncertu našeg "Kvin ril tribjut benda", planetarno jednog od najpoznatijih planetarnih sastava koji izvode hitove britanske grupe.

Friston je upoznao Merkjurija u Londonu tokom rada u Kraljevskoj operi. Ubrzo je dobio ponudu da radi za "Kvin", i postao Fredijev lični asistent. Živeo je sa Merkjurijem 12 godina, od 1979. do 1991, u "Garden lodžu" u Londonu, ali i Minhenu i Njujorku. Prisustvovao je, u tom periodu, snimanju svih albuma i spotova "Kvina" i Fredija solo, kao i radu na tek nedavno objavljenim zajedničkim pesmama Merkjurija i Majkla Džeksona.

KONCERT POVODOM GODIŠNjICE SMRTI

KONCERTOM "Kvin ril tribjut benda" nazvanom po velikom hitu Show must go on, obeležava se 29 godina od smrti Fredija Merkjurija, 24. novembra 1991. Događaj u "Kombank dvorani" će biti upriličen 20 dana posle godišnjice, jer je odlagan zbog pandemijske krize.

Piter je i glavni "krivac" za Fredijevu saradnju sa Monserat Kabalje. Pozvao je pevača na koncert operske dive, gde se Merkjuri odmah zaljubio u njen glas, za koji je govorio da je kao kristal. Friston je kuvao za legendarnog rokera, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa neizlečivom bolešću do samog kraja.

Foto EPA

Tekst potpisa

Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrđuje i činjenica da se našao u testamentu pevača.

Friston je od 1991. posvetio svoj život predstavljanju jednog od najboljih pevača svih vremena iz sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu. Tokom snimanja filma "Boemska rapsodija" učestvovao je u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što uverljivije, kao i u rekonstrukciji umetnikovog doma "Garden lodž", do najsitnijih detalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)