MIŠA JE BORAC, IZLEČIĆE SE: Članovi "Riblje čorbe" šalju pozitivne poruke basisti benda, koji je na respiratoru

M. ĆUNKOVIĆ

25. 11. 2020. u 20:21

INFORMACIJE o pogoršanju zdravstvenog stanja bas gitariste rok grupe "Riblja čorba" Miše Aleksića (67), koji se nalazi na respiratoru u KBC "Bežanijska kosa" i bori se za život, njegove kolege i dugogodišnji "saborci" iz benda primaju sa nevericom, a svaku reč izgovore kroz drhtaj.

МИША ЈЕ БОРАЦ, ИЗЛЕЧИЋЕ СЕ: Чланови Рибље чорбе шаљу позитивне поруке басисти бенда, који је на респиратору

Foto Marina Pešić

Teško im je da prihvate da životnu bitku bije neko s kim su zajedno u bendu 42 godine, kao što je to slučaj sa Borom Đorđevićem i Miroslavom Vickom Milatovićem, ili 36 koliko staža broji gitarista Vidoja Božinović Džindžer, odnosno 18, koliko je klavijaturista Nikola Zorić u grupi. Na vezi su konstantno, pre svega sa Mišinom takođe hospitalizovanom suprugom Jasminom, i ćerkom Minom, koja je i obavestila javnost, putem "Fejsbuka", o životnoj borbi svog oca.

Bora Đorđević, vidno utučen, nije želeo da detaljnije komentariše novonastalu situaciju.

- Mina je već sve rekla. Nama ostaje da se nadamo da će naš brat da se oporavi - procedio je kroz zube za "Novosti" frontmen "Riblje čorbe".

Nešto rečitiji je bio bubnjar Miroslav Vicko Milatović, koji nam je sumornim glasom rekao:

- Svi smo veoma zabrinuti. Molimo se Bogu da se Miša oporavi i da ozdravi. Ovo nas je sve šokiralo. Čujem da je umro bubnjar "Amadeus benda", korona nije zezanje.

Klavijaturista "Čorbe" Nikola Zorić kaže da su, razumljivo, svi u grupi pod stresom.

- Ovo nam je veoma teško palo - iz srca će Zorić.

- Nadamo se dobrom. Veći deo benda bio je prisutan 28. oktobra na dodeli muzičkih nagrada GODUM u Ateljeu 212. Sve je proteklo dobro, mere su u potpunosti ispoštovane. Miša se sve vreme baš pazio, a uvek kad smo se viđali, to je bilo sa maskama. Čovek više i ne zna gde može da zakači koronu. Ja u svojoj zgradi, gde ima 50 stanova, obavezno nosim masku kad uđem u lift. Ne znam ko je kad i gde kinuo.

Nikola je kao pozitivnu stvar istakao to što se Miša bori:

- Ima najbolji mogući lekarski tim i tretman na "Bežanijskoj kosi". Sve pohvale tamošnjem medicinskom osoblju.

Gitarista Vidoja Božinović Džindžer se, poput drugova iz benda, nada da će njegov prijatelj Miša, sa kojim je često, pre pandemije, odlazio i na koncerte drugih izvođača po Beogradu, pobediti koronu.

- On uvek pozitivno misli, pa verujem da će ta njegova energija dovesti do izlečenja - priča Džindžer za naš list. - Molimo se i mislimo pozitivno. Znam da ima mnogo ljudi koji su bili na respiratoru i izvukli se, verujem da će tako da bude i sa našim Mišom.

Najmlađi član "Čorbe", prateći vokal Jovan Jeftić, poznatiji kao Joca Zmaj, takođe se nada ohrabrujućim vestima.

- Svi smo uz Mišu - ističe Joca. - Ostali članovi benda su mi kao gomila drugih očeva, pa i za Mišu mogu da kažem da mi je kao ćale. Držim palčeve, on je veliki borac. Pored svega što je prošao, ovaj viruščić mu ne može ništa.

BAJAGA: KUME, POBEDIĆEŠ OVO ZLO

POGORŠANjE zdravstvenog stanja Miše Aleksića izuzetno je pogodilo njegovog kuma i višedecenijskog prijatelja Momčila Bajagića. Čim je objavljeno da se basista bori za život, Bajaga se oglasio na zvaničnoj fejsbuk-stranici svog benda, i poslao emotivnu poruku Aleksiću.

Baaga i Miša Aleksić

- Drži se kume, stari majstore - napisao je Bajagić. - Mnoge si stvari do sada sa uspehom prošao, pa sam siguran da ćeš i ovo zlo da pobediš. Čim ozdraviš, čekamo te na Tašu na probi. Znaš da ima nekih stvari koje bez tebe ne vredi svirati. Vole te Bajaga i ekipa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)