ZA LEČENJE MINJE I DEJANA 92.120 DINARA: Human gest porodice preminulog bubnjara "Amadeus benda"

V.N.

05. 12. 2020. u 12:13

PORODICA bubnjara "Amadeus benda" Bojana Zlatanovića Tokana, koji je preminuo 24. novembra od posledica virusa korona, pa sahranjen dva dana kasnije na Špitaljskom groblju u rodnom Leskovcu, pokazala je veliko srce prilikom njegovog ispraćaja, a rezultati njihovog gesta su sada vidljivi.

ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЊЕ И ДЕЈАНА 92.120 ДИНАРА: Хуман гест породице преминулог бубњара Амадеус бенда

Foto ATA Images

Tokanovi najbliži su tada zamolili sve koji dolaze na sahranu da ne kupuju cveće, već da novac, namenjen za to, uplate u humanitarne svrhe, za bolesnu decu. Sudeći po uplatnicama koje su objavljene na "Tviteru", na svakoj je pisalo Tokanovo ime, a uplaćeno je 92.120 dinara. Kako je na "Fejsbuku" objavila Vesna Zlatanović,Tokanova sestra od strica, novac je podeljen na dva dela - za lečenje male Minje Matić i Dejana Radojčića.

- Iskreno verujemo da smo ispoštovali i njegovu želju, jer je i sam mnogo puta pomogao drugima - navedeno je u objavi.

Minja, koja je rođena 6. oktobra 2019, boluje od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1. Šestogodišnji Dejan je rođen pre vremena, sa srcem na desnoj strani, jetrom na levoj i sa dve slezine. Neophodna su mu sredstva za lekove, suplemente, česte laboratorijske analize, kao i za operaciju i rehabilitacije u banjskim uslovima.

Foto Tviter/Ceca2103

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024