PETICIJA I ZA ULICU: Spomenik DŽeju mogao bi da bude u Pančićevom parku

V.N.

10. 12. 2020. u 23:41

NEPREŽALjENI pevač i boem Džej Ramadanovski mogao bi da dobije spomenik u Pančićevom parku, najvećem parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao.

ПЕТИЦИЈА И ЗА УЛИЦУ: Споменик Џеју могао би да буде у Панчићевом парку

Foto N. Skenderija

To je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, podsetivši da mora da prođe tri godine od smrti, kako bi neko dobio obeležje ili ulicu.

- Džej je sebi za života obezbedio večni život kroz pesme koje će se pevati dok nas Srba i Beograda bude bilo - rekao je Vesić. - Ja ću dati predlog, pa imamo tri godine da naši umetnici razmisle kako da se Džeja najbolje sećamo.

U međuvremenu, tim "Kreni - promeni" pokrenuo je peticiju da Džej dobije spomenik na Dorćolu, koja za sada ima 842 potpisa. Obrazloženje je da nam trebaju emocije iz glasa i pesama Ramadanovskog, uz koje se živi, voli, pati i umire, kako bismo znali da smo živi.

- Naravno da je otišao u nedelju. Mogao je da ode jedino kad kafane nisu radile.

Potpišite, treba nam taj spomenik na Dorćolu - navodi tim "Kreni - promeni".

Takođe, pokrenuta je još jedna peticija, kojom se podržava inicijativa da se Ulica Knićaninova na Dorćolu, preimenuje u Ulicu Džeja Ramadanovskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba