"MASKOMOV" KONKURS, IPAK, SA OZNAKOM EKV: Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo privremenu meru zabrane

V. N.

04. 01. 2021. u 18:18

DISKOGRAFSKE kuće "Maskom" i "Tin dram mjuzik" saopštile su da je Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo privremenu meru zabrane korišćenja oznake EKV u nazivu konkursa "EKV: Tvoja pesma".

МАСКОМОВ КОНКУРС, ИПАК, СА ОЗНАКОМ ЕКВ: Привредни апелациони суд у Београду укинуо привремену меру забране

EKV / Foto Zoran Trbović

Kako se navodi u saopštenju, ovo je "prvi, ali izuzetno važan korak ka ispravnom okončanju spora koji je pokrenula Zadužbina Milana Mladenovića protiv njih, a sve u cilju sticanja monopola u korist naziva grupe 'Ekatarina Velika' i skraćenice EKV".

Oni ističu da je njihov konkurs usmeren ka pružanju pomoći umetnicima kojima je pandemija kovida 19 ukinula mogućnost da rade i zarade, uz stimulisanje njihove kreativnosti:

- Shodno tome, ovakav vid opštekorisnog delovanja ne može da se spreči pozivanjem na navodnu zaštitu žiga, budući da nema nikakve veze sa prometom robe i usluga na koje se pravo žiga isključivo odnosi.

Upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića, Nikola Jovanović, ističe da će oni pustiti da sud radi svoj posao.

- Verujemo da je zakon na strani zadužbine, i da su ovo samo pravne vratolomije u pokušaju da se okoriste o imena EKV, što ćemo mi svim sredstvima sprečiti - kaže za "Novosti" Jovanović. - Zadužbina će svim raspoloživim zakonskim sredstvima nastaviti da se bori protiv zloupotreba imena i autorskih dela Milana Mladenovića, i imena EKV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI! Bolne reči Noletove snajke - oprostila se od preminule voditeljke: Od našeg prvog susreta...